Sport

2014.02.05. 17:00

Robinson távozik Szombathelyről

A Falco-Trend Optika KC Szombathely NB I. A-csoportos kosárcsapata szerdán szerződést bontott irányítójával, Justin Robinsonnal.

Tóth Gábor

A Falco KC Boban Tomiccsal kezdte meg irányító poszton a 2013/2014-es szezont, ám a szlovén légiós mindössze öt bajnokit játszott sárga-fekete mezben, és máris távoznia kellett. A helyére érkezett november elején a nagy-britanniai válogatott Justin Robinson – akit még az előző edző, Bencze Tamás választott ki. De Robinson sem váltotta meg a világot Szombathelyen: 12 mérkőzésen játszott, átlagban 32 percet töltött a pályán, ez idő alatt átlagban 14,5 pontig, 2,7 gólpasszig jutott.

Mint azt Gráczer György ügyvezetőtől megtudtuk, a klub gőzerővel dolgozik azon, hogy megtalálja Robinson utódját – az új légiós hamarosan felveheti a munkát.

– Nincs semmi különös oka annak, hogy légióst váltunk, egyszerűen elégedetlen voltam Robinsonnal – fogalmazott egyértelműen Andjelko Mandics, a Falco-Trend Optika KC Szombathely trénere. – Hiányzott a játékából a lendület, az improvizáció, és szűken mérte a gólpasszokat is. Sok időt, sok lehetőséget kapott, ám nem tudott a segítségünkre lenni. Békében váltunk el egymástól. Remélhetőleg az általam kiszemelt új irányító mielőbb igent mond a hívásunkra, és gyorsan munkába áll. Szükségünk van az új impulzusra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!