Sport

2013.12.29. 18:05

Stieber a vezér

Kifejezetten sikeres őszt tudhat maga mögött Stieber Zoltán, a másodosztályú német labdarúgó-bajnokságban remeklő Greuther Fürth játékosa.

Tóth Gábor

Stieber Zoltán jól érzi magát a bőrében, és a pályán. Sok lehetőséget kap, amit jó futballal hálál meg Fotó: www.greuther-fuerth.de

Stieber Zoltán a több játéklehetőség reményében tavaly nyáron igazolt át az első ligás Mainztól az akkor még szintén Bundesliga I-es Greuther Fürthöz. A 2012/2013-as szezon végén a Fürth kiesett, de Stieber számítása bevált, annak ellenére is több időt töltött a pályán, hogy sokat bajlódott sérüléssel, betegséggel. Az ősszel viszont a 25 éves futballista és a Fürth is remekelt. A csapat sorra nyerte a meccseket, a tabella második, még feljutást érő helyén telel, joggal bízhat az osztályváltásban. Stieber mind a 19 bajnokin kezdőként jutott szóhoz, hét góllal, nyolc gólpasszal járult hozzá az őszi meneteléshez.

- Játékosként természetesen nehéz volt feldolgozni a kiesést - fogalmazott Stieber Zoltán. - De szerencsére Németországban nincs pánik ilyen esetekben sem. A klubvezetés rögtön új csapat építésébe fogott. Az edző egyből tudatta velem, számít rám a folytatásban, sőt, kulcsszerepet szán nekem. Ennek megfelelően élveztem is a bizalmát, amit igyekeztem jó teljesítménnyel meghálálni. Meglehetősen fiatal kerettel és szerény célokkal futottunk neki a szezonnak. A vezetőség hosszú távra tervez, egyelőre csak egy stabil, igaz, fejlődőképes középcsapatot szeretne látni a pályán. Ám remekül elkaptuk a rajtot, zsinórban hatszor nyertünk. A folytatásban kisebb hullámvölgybe kerültünk, ami egy fiatal, rutintalan társaságnál törvényszerű. De a hajrá is jól sikerült. A klubházban a jó eredmények ellenére is két lábbal a földön állnak. A célok nem változtak persze mindenki örülne a feljutásnak.

-Én világosan fogalmazok: szeretnék ismét a Bundesliga I-ben futballozni, ezért a folytatásban is mindent el fogok követni. Ám azzal is tisztában vagyok, hogy több, nálunk tehetősebb, erősebb kerettel rendelkező gárda is pályázik az egyenes feljutást érő első két helyre. Ráadásul idén komoly keresztbeverések vannak, vagyis még hosszú, kiélezett versenyfutás vár ránk. Az külön örömmel töltött el, hogy a teljesítményemmel felhívtam magamra a válogatott szakmai stábjának a figyelmét, és két év után ismét magamra ölthettem a címeres mezt. Azon leszek, hogy az új kapitány is számítson rám. Szeretnék még sok-sok meccset játszani a válogatottban.

-December 22-én érkeztem haza, a családom, a barátaim körében igyekszem feltöltődni, január 5-én pedig már kezdődik a felkészülés. Most készült el a vadonatúj, minden igényt kielégítő edzőcentrumunk, ott fogunk dolgozni. A bajnokság február 9-én folytatódik. Az anyagi háttér stabil a klubnál, rendre 12-13 ezer néző előtt futballozunk persze ez a szám egy osztállyal feljebb biztosan megugrana. Nagyon elégedett vagyok a mögöttünk hagyott hónapokkal, és reményeim szerint a tavaszi szezon hasonlóan sikeres lesz mind a csapat, mind az én számomra, mint volt az őszi - zárta szavait Stieber Zoltán.

A 19 bajnokin 19-szer volt kezdő, 10 gólt rúgott, és emellett adott 8 gólpasszt

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!