Sport

2014.09.30. 19:28

Szabadfogású U23-as birkózó ob

Miskolc – Egy arany- és két bronzérem volt a termése a Haladás VSE birkózóinak az U23-as szabadfogású országos bajnokságon.

Horváth Erika

Az U23-as korosztály magyar bajnokságán a legeredményesebb Haladás-versenyző Molnár Bálint volt, aki a 74 kg-os súlycsoportban négy győzelemmel nyerte el az a-ranyérmet. Minden ellenfelét, még a döntőben a kazincbarcikai Lagzi-Kovács Bendegúzt is technikai tussal múlta felül. Veréb István többi versenyzője közül a 84 kilóban Török Nándor egy győzelemmel és két vereséggel ötödik lett. A 96 kilóban három szombathelyi versenyző is szőnyegre lépett: Ligeti Richárd egy győzelemmel és egy vereséggel, Wittmann Kristóf két győzelemmel és egy vereséggel egyaránt bronzérmet szerzett, míg Mihály Soma két vereséggel az ötödik helyen zárt. Egy aranya elúszott a HVSE-nek azzal, hogy a felnőttválogatottal Oroszországban versenyző Csercsics Richárd nem tudott résztvenni az ob-n. Az egyesületek közötti pontversenyt a Csepel nyerte, a Haladás harmadik lett. Győrben, a Klauz László nemzetközi szabadfogású utánpótlás emlékgálán 20 egyesületből 154-en indultak, a Haladás 20 birkózót indított.

Veréb István vezetőedző mellett jobbról a bajnok Molnár Bálint. Szélen a két bronzérmes: balra Ligeti Richárd, jobbra Wittmann Kristóf (Fotó: Unger Tamás)

A HVSE dobogósai. Gyermek, 23 kg: 3. Gellén Szilárd. 26 kg: 1. Takács Arnold. 28 kg: 2. Sárközi Dávid. 30 kg: 1. Huszár Olivér. 46 kg: 1. Hajba Szabolcs, 3. Fábián Bálint. +46 kg: 1. Nagy Dániel. Diák II. 29 kg: 2. Buday Bálint. 32 kg: 2. Buti Olivér, 3. Hujber Dániel. 35 kg: 3. Pacsirta Albert. 63 kg: 1. Nagy Bence, 2. Tamás Béla. +69 kg: 2. Németh Levente. Diák I. 46 kg: 2. Guttmann Tibor. 50 kg: 1. Nemes Bálint, 3. Takács Ferenc. 63 kg: 3. Kocsis Gergő. Serdülő, 58 kg: 1. Regán Mihály. A csapatversenyben a Haladás VSE harmadik helyezést ért el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!