Sport

2014.12.17. 16:31

Szabó Máté nyerte a Mikulás Kupa sakkversenyt

Szombathely – A Dési iskola tanulója, Szabó Máté nyerte meg a 29. alkalommal megrendezett Mikulás Kupa tehetségkutató sakkversenyt.

Horváth Erika

A Szombathelyi Szabadidősport Szövetség, a Központi Lakóterületi SE és a Haladás VSE 29. alkalommal rendezte meg a Mikulás Kupát. Az idei, hétfordulós, 20-20 perc játékidejű, svájci rendszer szerint lebonyolított viadalon nyolc szombathelyi általános iskola és öt óvoda képviseletében 37 gyermek ült asztalhoz. A négy legjobb fiú és két lányversenyző kapott díjat – ők lettek az 1–6. helyezettek.

A fiúknál Szabó Máté (Dési) volt a legjobb 6,5 ponttal, a második helyet Harkai Dániel (Brenner) szerezte meg 6-tal, a harmadikat Tasnádi Barnabás (Bercsényi) 5,5, a negyediket Rátkai Miklós (Brenner) 5 ponttal érdemelte ki. A lányok legeredményesebbje Smelka Alíz (Paragvári) volt 5,5 ponttal, a másik díjazott a 4,5 pontos Marton Eliana (Szűrcsapó Óvoda).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!