Sport

2016.05.01. 06:00

Székely Dóra: debütálás vk-döntővel

Eszék - Első felnőtt versenyén, a horvátországi világkupa-állomáson ugráson döntőben szerepelhetett a Haladás VSE tornásza, Székely Dóra.

Horváth Erika

Székely Dóra először indulhatott a felnőttek között

A nőknél a kétszeres olimpikon, békéscsabai Böczögő Dorina és a nemzetközi porondon a tavalyi EYOF-on debütáló Székely Dóra képviselte a magyar színeket az eszéki világkupán. Klubtársa, a már rutinosabb Dévai Boglárka itthon maradt, mert könyöksérülése nem jött rendbe. Vizer Erzsébet és Rácz Gábor tanítványa - aki 16. évébe lépve először indulhatott felnőtt versenyen - így mind a négy szeren lehetőséget kapott. Az ugrás szombati selejtezőjében remekelt, 13,475 ponttal az ötödik helyen bejutott a szer fináléjába. Ott azonban már kishitűen versenyzett, tudása alatt teljesített - 12,888 ponttal a nyolcadik helyet szerezte meg.

Böczögő Dorina talajon és felemás korláton jutott a legjobb nyolc közé, előbbin vasárnap tornászik, utóbbin hetedikként zárt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!