Sport

2016.04.05. 12:26

SZoESE: eddig szép - Jön a rájátszás az egyetemi női kosárbajnokságban

Szombathely - Befejezte az alapszakaszt a SZoESE egyetemi bajnokságban szereplő női kosárcsapata, a folytatásban már a négyes döntőbe jutásért küzd.

Tóth Gábor

Szombathelyi Egyetemi SE-PTE-PEAC 102-47 (27-11, 32-14, 24-9, 19-13).

- Szombathely, 100 néző, egyetemi női kosárlabda-mérkőzés, vezette: Magyari T., Németh A.

SZoESE: GUSZTAFIK 24, CZINDER 30/6, Hansági 4, USZKAI 9, FEIGL 18. Csere: Simon C. 11/3, Hajdinák 6, Kovács K. -. Edző: Szabó László.

Elmaradt meccset pótoltak, aminek különösebb jelentősége már nem volt - a SZoESE mindenképpen a második, a Pécs pedig az első helyen zárta az alapszakaszt. A vendégek tartalékosan érkeztek, a legkisebb gondot sem okozták a hazaiaknak, ilyen arányban is megérdemelten nyert a szombathelyi csapat.

Czinder Adrienn parádésan játszott az utolsó meccsen. Fotó: Unger Tamás

A nyugati csoport alapszakaszát másodikként záró SZoESE (8/2) a folytatásban, a keleti csoportban harmadikként végző Debrecennel (8/4) játszik egy oda-vissza meccset a négyes döntőbe jutásért - április 11-én Debrecenben, április 18-án (hétfő, 17.30) pedig Szombathelyen csapnak össze.

- A szezonunkkal eddig elégedett vagyok, az eredményekre és a lányok hozzáállására sem lehet panaszom - értékelt az edző, Szabó László. - A Debrecen ellen 50 százalék esélyt adok magunknak. Ha az első meccsen szoros eredményt érünk el, akkor hazai pályán kiharcolhatjuk a továbbjutást - ugyanis otthon még veretlenek vagyunk. Sajnos vannak sérültjeink, Orsós-Bogdán Líviára az idén már nem számíthatunk, Gyuricza Kitti pedig talán a négyes döntőre lesz ismét bevethető - igaz, odáig még el kell jutnunk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!