Sport

2014.08.17. 20:55

Ausztriában (is) teniszeznek a kőszegiek

Kőszeg - Egyre szebb eredményeket érnek az ifjú kőszegi teniszezők a burgenlandi bajnokságban, illetve az idei évben indított a tehetséges versenyzőknek játéklehetőséget biztosító Kids Cup korcsoportos versenyeken.

Tóth Gábor

Az idén indított ausztriai tenisz tehetséggondozó programban a Kőszegi SE több ifjú teniszezője vesz részt – ez komoly lehetőség számukra. A 9 éves Tihanyi Luca és a 11 éves Tihanyi Levente szorgalmasan gyűjtögeti a versenyeken szerezhető pontokat, sorra nyerik a tornákat. A testvérek a nagypapa, Tihanyi Tibor edzésein erősödnek, de Maitz Pál edzőnek is sokat köszönhetnek – nem beszélve édesapjukról, a szintén edző és játékos Tihanyi Rolandról, aki nemcsak menedzseli, de versenyről-versenyre kíséri a gyermekeket.

Két ifjú tehetség. Balról Tihanyi Levente, Schlapschy Daniela. Fotó: Kőszegi SE

Rajtuk kívül Schlapschy Daniela, Vágfalvi Simon és Béres Milán is ért el remek eredményeket a sorozatban (a Kids Cup szinte minden hétvégén biztosít versenyt a gyerekeknek, a programban résztvevő összes klub rendez tornát). Érdekesség, hogy Simon kiváló labdarugó is lehet még, Milán pedig sok szép atlétikai eredménnyel büszkélkedhet.

Tihanyi Luca rövid idő alatt olyan tenisz eredményekkel rukkolt elő, hogy beválogatták Burgenland tartomány válogatottjába – ám nyelvi nehézségek miatt végül kimaradt a csapatból. Minden versenyző kiváló tanuló is egyben. A fiatalok sokat köszönhetnek Lengyák Györgynek, aki atlétikai foglalkozásaival javítja gyorsaságukat, futótechnikájukat és erőnlétüket, tehát a motoros képességeiket.

Eredmények, Kids Cup, Tihanyi Luca: Kőszeg U9 1., Eisenstadt U10 1. (a kőszegi és az eisenstadti verseny egy napon volt, Luca 12 mérkőzést játszott!), Oberpullendorf U9 mix 1., Hartberg U10 2., Deutschkreutz U10 1., Deutschkreutz U10 mix 1. Schlapschy Daniela: Oberpullendorf U9 3., Deutschkreutz U10 3. Béres Milán: Kőszeg U9 2, Oberpullendorf U9 1., Deutschkreutz U9 2. Tihanyi Levente: Kőszeg U11 2., Hartberg 3., Unterpetersdorf U12 1., Deutschkreutz U13 1. Vágfalvi Simon: Kőszeg U9 1.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!