Sport

2016.05.09. 18:42

Teljes szívvel és odaadással a ZTE ellen

Körmend - Kedden a harmadik találkozóval folytatódik a férfi kosárlabda bajnoki negyeddöntő Vas-Zala párharca. Az Egis Körmend hazai pályán, az ország nyilvánossága előtt fogadja a ZTE KK együttesét kedden, 19 órától.

Németh Zsolt

A szombati, második találkozón a megszokottnál kevesebb jó egyéni teljesítmény érkezett az Egis Körmend játékosaitól Zalaegerszegen, és sok hiba csúszott a játékba, különösen az eladott labdák száma volt magas. De még így is volt esély a sikerre. McKinney-Jones kezében ott volt a hosszabbítást érő labda, de a dobás nem volt pontos, így nyert és a párharcban egyenlített a ZTE.

Szombaton Joshua Duinker (8) dobott a legjobb százalékkal (69). Most mindekitől szükség lesz a pontosságra (Fotó: Szendi Péter)

- Hatalmas volt a hangulat, és a pályára is elképesztő érzelmeket vittek a játékosok - mondta Teo Csizmics a szombati találkozóról. - Ilyenkor könnyebben csúsznak be a hibák. Mindkét csapat számára nagy volt a tét, hiszen mi a kétmeccses vezetésért léptünk pályára, míg a hazaiak számára létfontosságú volt az egyenlítés. Nem volt igazán jó mérkőzés, de nagy csata volt, éppúgy, mint az első találkozón, Körmenden. De ez már a rájátszás, ilyenkor ez természetes. Kicsit idegesebbek a játékosok, ilyenkor arra kell törekedni, hogy valamivel kevesebb legyen az eladott labda és javuljon a dobáspontosság. A következő meccs is ilyen lesz minden bizonnyal, és ezek a dolgok dönthetnek. Kevesebb hiba és valamivel jobb dobások. Az első mérkőzésen például mi remekül dobtuk a hármasokat, különösen az utolsó negyedben, és ez döntőnek bizonyult. Senki se feledje, hogy most már az elődöntő a tét, ezek a meccsek mások, mint korábban, a bajnokságban. Vasárnap délelőtt edzettünk egyet, hétfőn is így teszünk, hogy a dobásokat gyakoroljuk. El kell mondanom, hogy büszke vagyok a játékosaimra, mert teljes szívvel harcolnak. Közben csúsznak be hibák, de senki sem tökéletes. Én már a bajnokság elején is azt mondtam: lehet rosszul dobni, van úgy, hogy nem megy igazán jól a játék, de nem lehet úgy pályára lépni, hogy ne küzdjünk teljes szívvel, odaadással! Menni kell minden labdáért, szenvedélyesen játszani, akkor mindent megtettünk. Ez így lesz kedden is!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!