Sport

2013.09.02. 17:45

Újak Körmenden - A légiósok is bekapcsolódtak a munkába

Négy új játékost kell beépíteni a BC Körmend kosárlabdacsapatába. A Jászberényből igazolt Török Rolland után már a három idegenlégiós is bekapcsolódott a munkába.

Vas Népe

Az elmúlt napokban megérkeztek a piros-feketék idegenlégiósai, hétfőn délelőtt már ők is csatlakoztak az együtteshez. Szintén új ember a Jászberényből leigazolt Török Rolland, aki már az alapozás elejétől együtt dolgozik Hencsey Tamás csapatával.

- Sokat gondolkodtam a nyáron a folytatásról, volt több lehetőségem is. Végül a Körmendet választottam, hiszen szimpatikus a csapat, az edző és a város is. A csarnok hangulata is vonzó itt, és persze sokat nyomott a latba az, hogy a kérőim között ez volt a legerősebb gárda, ahol komoly játéklehetőségre számíthatok. A magyar maggal úgy érzem, jól megtaláltam a hangot, be tudtam illeszkedni a csapatba. Most megjöttek a külföldiek, nekik is igyekszem segíteni a beilleszkedésben - mondta a 23 esztendős, 4-es-, 5-ös poszton is bevethető játékos.

Az új körmendi játékosok: Török Rolland (balról), Zsarko Rakocsevics, Jeremy Fears, Devon Moore (Fotó: Szendi Péter)

A 29 éves montenegrói center, Zsarko Rakocsevics elsősorban a nemzetközi kupában való indulás miatt választotta Körmendet.

- Jó híreket kaptam a városról is, ez is számított. Két napja érkeztem, így még nem egyeztettünk a vezetőedzővel arról, hogy mi is lesz a pontos szerepem, de azt tudom a magyar bajnokságról, hogy erős ligának számít. Erős itt a hazai mag, fiatal a csapatunk és van néhány új játékosunk is. Az biztos, hogy keményen kell edzenünk, hogy felvegyük a versenyt a riválisokkal.

Magyarországon már nem ismeretlen az irányító és hátvéd poszton bevethető Jeremy Fears, hiszen egy rövid időt már eltöltött Debrecenben a 27 esztendős kosaras.

- A menedzserem azt mondta, hogy ez egy erős csapat, jó hely lehet a számomra. Azt hallottam, hogy itt mindenki profi munkát végez, no és komoly vonzerő volt az, hogy ott leszünk az EuroChallenge sorozatában. A csapatról előzetesen azt gondolom, hogy a liga legjobb négy-öt együttese között ott lehet a helyünk. A saját erősségeim között a társak megjátszását és a pontszerzést emelném ki. Persze fontos a védekezés is, de az nem annyira különleges, hiszen mozgásból, lábmunkából áll, gyakorlással bárki képes lehet rá. Chicagóból érkeztem, ami a világ egyik legnagyobb városa, így Körmend meglehetősen kicsinek tűnik, de az emberek nagyon kedvesek, biztosan hamar hozzá fogok szokni a körülményekhez.

A másik irányítójelölt, a 24 éves Devon Moore az egyetem elvégzése után első profi szezonja helyszínéül választotta Körmendet.

- Azért jöttem Európába, hogy minél jobban segítsem a csapatomat. Azt hallottam, hogy a Körmend nagyon jó gárda, profik a játékosok és a vezetés. Azt mondták, hogy jó itt a szellemiség, ez szimpatikus volt a számomra. Nagy kihívás az otthonomtól ilyen távol indítani a profi pályafutásomat. Most még elsősorban az időeltolódás zavar. Más itt a játék és más az élet is, de igyekszem alkalmazkodni és hasznos tagja lenni a csapatnak. Fontos számomra, hogy mindig megtaláljam a legjobb helyzetben lévő társat. A passzolás talán az egyik erősségem. Ugyanakkor folyamatosan irányító poszton játszottam, úgy tudom, itt is számítanak rám ebben a szerepkörben. Még épp hogy csak megérkeztem, de alig várom, hogy együtt játszhassak a csapattársaimmal!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!