Sport

2014.08.18. 17:45

Utolsó állomásához ért az Iron Cross Tour 2014

Sárvár - A sárvári fürdő adott otthont az Iron Cross Tour 2014 idei utolsó, negyedik állomásának. Zárásként kihirdették a megyei sorozat bajnokait.

Tóth Gábor

Az erő-állóképesség határait feszegető nyári versenysorozat még június 8-án kezdődött Körmenden, majd Szombathely és Bükfürdő volt a házigazda. Utoljára a sárvári fürdőben gyűlt össze a megye legelszántabb, legőrültebb sportolóit felvonultató mezőny. Ismét remek verseny kerekedett az erőpróbából (nem maradt el a népszerű szkanderbajnokság sem), a nap végén pedig a szervezők kihirdették a sorozat összetett bajnokait női, férfi és csapat kategóriában.

Sárvár, végeredmény, női egyéni: 1. Schuster Enikő, 2. Ebenspanger Dóra, 3. Sarkadi Judit. Férfi egyéni: 1. Sabján Kristóf, 2. Zsigmond Tamás, 3. Sarkadi Judit. Csapat: 1. Delta Kommandó, 2. 24 MAX, 3. Galaxy. Szkanderbajnokság, -90 kg: 1. Nagy Richárd, 2. Baumgartner Egon, 3. Németh Albert. +90 kg: 1. Frum Imre, 2. Björn Westrum, 3. Frum István.

A győztes csapat. Balról Kiss Csaba, Schuster Enikő (egyéni bajnok), dr. Szendrő-Németh Tamás, Horváth Lilla, Csuka Ákos (egyéni bajnok) (Fotó: 24 MAX)

Iron Cross Tour 2014 bajnoka, női: Schuster Enikő. Férfi: Csuka Ákos. Csapat: 24 MAX (Horváth Lilla, Schuster Enikő, Csuka Ákos, Kiss Csaba, Szendrő-Németh Tamás, Szollár János, Bedics Georgina).

- Elégedettek a vagyunk, sikeres kezdeményezésnek bizonyult az Iron Cross Tour 2014 - értékelt a sorozat főszervezője, dr. Szendrő-Németh Tamás. Mind a négy állomáson közel 100 versenyző tette próbára a tudását, kitartását. És nemcsak a versenyzők, hanem a közönség is vevő volt erre az újszerű tornára. Elképesztően felkészült sportolók versenyeztek pedig amatőr sportemberekről beszélünk. Az egyéni próbák kőkemények voltak, de csapatban is meg kellett dolgozni a sikerélményért. Egyébként egyre nagyobb az érdeklődés a sorozat iránt, mindenki várja a folytatást. Egy baráti társaság vezényelte le a tourt, mindenki rengeteg energiát, munkát, időt ölt a szervezésbe, nem volt könnyű a nyarunk. Ennek ellenére szeretnénk jövőre is nekifutni a versenynek, de azt még nem tudom, hogy milyen formában, hány állomással.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!