Sport

2016.02.15. 12:56

Változások lesznek a Falco keretében

Szombathely - A szomszédvár ZTE elleni csúfos vereség után nagyon úgy tűnik, hogy változások lesznek a Falco-Trend Optika KC Szombathely NB I-es férfi kosárcsapatának a keretében.

Tóth Gábor

Szombaton a szomszédvár ZTE vendégeként lépett pályára a Falco-Trend Optika KC NB I. A csoportos férfi kosárcsapata - és futott bele komoly, 84-49 arányú vereségbe. A Falco idén katasztrofálisan teljesít idegenben, és - néhány kivételtől eltekintve - rendre kiadós zakóba fut bele távol az Arena Savariától. A szombathelyiek trénere, Kálmán László jelezte is a szombati, zalaegerszegi mérkőzés után, hogy ez így nem mehet tovább, változások lesznek a klubnál.

- Korábban már többször is jeleztük a játékosok, főleg a légiósok felé, hogy ez így nem mehet tovább - árulta el Kálmán László, a szombathelyiek mestere. - Úgy látszik, hogy az intelmek süket fülekre találtak, mert Egerszegen megint értékelhetetlen produkcióval rukkoltunk elő. Benne volt az is a pakliban, hogy lemondok a vezetőedzőségről. De aztán átbeszéltük a dolgot a klubvezetéssel, és abban maradtunk, hogy nem ez a legjobb megoldás - sok idő már nincs hátra az alapszakaszból, nem biztos, hogy most lehetne találni egy igazán jó, mozdítható edzőt. A játékoskeretben viszont biztosan lesznek változások. Wright kivételével minden légiós veszélyben érezheti magát. Ezért a teljesítményért felesleges hat külföldi játékost alkalmaznunk. A reményeim szerint már a hétvégi kupadöntőben lesznek új arcok a csapatban. Ugyanakkor hangsúlyozom, nincs világvége-hangulat a Falco háza táján. Van 10 győzelmünk, 9 vereségünk, jó esélyünk van a nyolcba kerülésre. Vagyis bőven teljesíthető az alap célkitűzés. Tudunk mi jól is játszani, ezt bizonyítja, hogy hazai pályán olyan élcsapatokat vertünk meg, mint a Paks, a ZTE, az Alba, a Körmend, vagy éppen a Sopron. Ugyanakkor az ilyen lélektelen játékkal párosuló idegenbeli vereségek mellett mint a paksi, vagy a zalaegerszegi zakó, nem lehet szó nélkül elmenni - zárta szavait Kálmán László.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!