Sport

2015.11.21. 19:33

Váratlan vereség Körmenden

Csak az utolsó néhány percben ébredt a Körmend a sereghajtó ellen, de pár perc pörgés kevés volt a taktikusan, szervezetten kosarazó vendégekkel szemben. A MAFC teljesen megérdemelt győzelmet aratott idegenben.

Németh Zsolt

Egis Körmend – MAFC 91–97 (25–28, 23–26, 20–20, 23–23)
Körmend, 1400 néző V: Török, Tőzsér, Minár
KÖRMEND: Perry 15, Channels 13/3, Ferencz 12/6, Dickerson 9, Duinker 12Csere: Katura 12/6, Tóth N. 8, Lakosa 7/3, Farkas 3/3, Vezetőedző: Teo Csizmics
MAFC: SMITH 18, Lakits 2, Mócsán 6/6, Siladji 12/3, SIKOTA 29/15Csere: Kovács Á. 11/3, MISEK 17/9, Debreceni 2, Tursics -.Vezetőedző: Garai Péter
Az eredmény alakulása. 4. p.: 8-13. 8. p.: 18-24. 13. p.: 31-31. 18. p.: 43-46. 25. p.: 56-66. 28. p.: 63-68. 35. p.: 75-81. 38. p.: 83-88.
Kipontozódott: Kovács 38. p., Perry 40. p.

Komoly feszültség volt érezhető Teo Csizmicsen a feldobás előtt, pedig kedden talán a szezon legjobb játékával nyerte nemzetközi mérkőzését a csapata. Aztán a kezdés az ő „félelmeit” igazolta. Mindjárt magához ragadta az irányítást a MAFC és a negyed közepétől állandósította hat pontos előnyét. Hiába voltak a cserék, nem sikerült megállítani a vendégeket. A 13. percben egyenlített a Körmend, sőt vezetett is, de a triplapárbajból megint a MAFC jött ki jobban. Hol itt, hol ott volt a vezetés. Az elképesztően dobó Sikota tett arról, hogy a vendégek várhassák előnyben a második félidőt. Öt triplát dobott, közte egyet úgy, hogy Farkas faulttal sem tudta ezt megakadályozni. 24 pontnál jár a nagyszünetben, amikor hattal volt előrébb a csapata. A játékrész Misek hármasával zárult.

Dickerson és Duinker jó játékával gyorsan egalizált a Körmend, de a MAFC pillanatok alatt újra ellépett. A 25. percben már tíz volt közte, Teo Csizmics kért időt. Aztán a szurkolóktól kért még több, erőt adó bíztatást. Jött is, és a zárkózás is. Öt pontos különbségnél a vendégek kértek időt. Ferencz hármasa után négy volt közte, de megint Misek hármasa zárta a negyedet, ami után hat pontos hátrányban volt a Körmend. Két percig csak a MAFC szerzett kosarat, 68-76-nál Teo Csizmics próbált belenyúlni a játékba. Nem igazán sikerült, mert Smith 2+1-es akciója után 11 pont volt a hátrány és fogyott az idő. Kényelmesen szövögette a támadásait a Körmend, mint ha fölényesen vezetett volna. Aztán Channels triplájára jött a vendég idő, öt perccel a vége előtt öt pont volt közte. Smith újabb 2+1-e után fogyott a remény a hazai sikerre. Hiába volt a fellángolás és a zárkózás a végén, a hajrával elkésett és a szezonban hazai pályán először kikapott a Körmend.

Mestermérleg

Teo Csizmics: – Gratulálok a MAFC edzőjének, nagy sikert arattak, aminek értékét tovább növeli, hogy idegenben született. Remekül dobtak a vendégek, jól indították a mérkőzést. Nehéz bármit is mondani a mi játékunkról. Az utolsó három percben négy kisemberrel próbálkoztunk, de az első 30 perc nem rólunk szólt. Próbáltunk sok mindent, hogy felzárkózzunk, de ez nem volt elég, a MAFC megérdemelten nyert ma.

Garai Péter: – Nehéz helyzetben van a MAFC és a budapesti kosárlabda, mindenért meg kell küzdenünk, ezért mindig bizonyítani akarjuk, hogy az élvonalban is van helyünk. Örülök, hogy saját nevelésű játékosaink nem kevés játékpercével tudtuk ezt mérkőzést hozni. Nem kis szerencsével, mert ritka ilyen dobószázalékkal kosarazni, volt benne extra dobás is. Nagy múltú ellenfelet győztünk le, nagyon örülök neki!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!