Sport

2012.05.30. 14:25

Vasi csapat a sakk diákolimpia dobogóján

Szombathely - A sakk diákolimpia hazai országos csapatdöntőjében ezúttal sem maradt érem nélkül Vas megye, ezúttal a felsős fiúk küzdelmében a Bolyai négyese állhatott fel a dobogó harmadik fokára.

Vas Népe

Sorozatban kilencedik alkalommal adott otthont Szombathely a sakk diákolimpia országos csapatdöntőjének. A nagyszabású, végig gördülékenyen zajló verseny három kategóriájában 135 csapat szállt harcba az érmekért, és a két nap alatt 504 fiatal ült asztalhoz a HVSE munkacsarnokában. Az pedig különösen örömteli, hogy a diákolimpián ezúttal is lett vasi érmes. (A megyei színeket 11 csapat képviselte.) A felsős fiúknál a Bolyai négyesét az első hatba várták a 26 iskolát felvonultató mezőnyben, s végül a kiemelési számhoz képest egyet előrelépve harmadik helyen végeztek a szombathelyiek. A bronzéremért az utolsó pillanatig kellett küzdeniük. A 8., záró  fordulóban azzal a nagykátai Váci iskolával játszottak, mely félpontos hátránnyal állt mögöttük a negyedik helyen. Az összecsapás nagy izgalmak közepette 2-2-es döntetlennel ért véget, így a vasi csapatnak sikerült megőriznie a dobogót érő pozíciót. A viadalnak egy vasi különdíjasa volt, a középiskolás fiúknál 14. helyezett Premontrei sakkozója, Makk Norbert tábladíjas lett.

A győztesek és a jobb vasi helyezések. Alsós, fiú (30 csapat): 1. Kövy Nádudvar 17,0, 6. Bolyai (Barasits Bálint, Marton Dávid, Lakatos András) 14,5. Lány (21): 1. Losonci, Budapest 18,0, 10. Szent Benedek, Celldömölk (Nagy Natália, Fürdős Nóra, Lenner Luca, Bándoli Bianka) 12,5. Felsős, fiú (26): 1. Huszár, Debrecen 22,5, 3. Bolyai (Hajós Roland, Ugróczky Péter, Vida Krisztián, Kiss Mihály) 19,5. Középiskolás, fiú (25): 1. Radnóti, Szeged 28,0, 9. Gépipari (Nagy Gábor, Makk Róbert, Pál Csanád, Bognár Keve) 16,5.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!