Sport

2017.04.06. 17:55

Életműdíj a Viktória FC elnökének

Telki - A magyar női labdarúgás napján Magyarország 2-2-es döntetlent játszott Szlovéniával. Életműdíjjal tüntette ki az MLSZ a Viktória FC elnökét, Barczi Csabát és klubmenedzserét, Bérczi Györgyöt.

Pum András

A Magyar Labdarúgó Szövetség immár harmadik alkalommal rendezte meg a lassan hagyományosnak is nevezhető női labdarúgás napját Telkiben. Egymásután három mérkőzést is rendeztek, először a Schumi Dorottya irányította, U16-os csapat Székelyföld hasonló korosztályú együttesét 10-0-ra verte, majd a B válogatott is összecsapott Székelyföld válogatottjával és 5-0-ra győzött.

Az U16-osoknál a Viktória futballistái közül Fördős Beatrix és Nagy Vanessza is pályára lépett, e-lőbbi betalált. Míg a B válogatottban Kun Barbara és Siklér Kinga szerepelt - utóbbi gólt fejelt. Az MLSZ pedig munkája elismeréseként életműdíjjal tüntette ki a Viktória FC elnökét, Barczi Csabát és klubmenedzserét, Bérczi Györgyöt.

A Viktória elnöke, Barczi Csaba elismerésben részesült
Fotó: Szendi Péter

A nap zárásaként a magyar és a szlovén női válogatott mérkőzött meg egymással. Markó Edina együttese a Szőcs - Papp (Mosdóczi,70.), Szeitl, Szabó V. (Demeter, 92.), Tóth G. - Csiszár, Fenyvesi (Nagy Á., 75.) - Rácz, Vágó, Zeller - Németh L. (Szarvas, 46.) összeállításban szerepelt. A magyarok már az első percben vezetést szereztek, Tóth Gabriella passzát Csiszár Henrietta tíz méterről a jobb felső sarokba lőtte (1-0).

A folytatásban is a magyar együttes irányította a játékot, Zeller Dóra a kapufát találta telibe. Szünet után a szlovénok kezdtek jobban, Zver középről, húsz méterről a jobb felső sarokba bombázott (1-1). Lendületben maradtak a vendégek, Szőcsnek többször is dolga akadt. A 68. percben ismét sikerült kijátszaniuk a magyar védelmet, a középre tett labdát Tibaut a bal alsó sarokba helyezte (1-2). A magyarok beleerősítettek, a 86. percben Nagy Ágnes négy méterről a léc alá lőtt (2-2). A magyar csapatban sérülés miatt Bíró Barbara és Tálosi Szabina sem lépett pályára.

- Az első 15 percben eldönthettük volna a mérkőzést, ebben a periódusban remek megoldásokat láthattunk, de be kellett volna rúgni a helyzeteket. A második félidőre is úgy jöttünk ki, hogy szerettük volna diktálni a ritmust, ehelyett a szlovének rúgtak gólt, mi pedig megzavarodtunk, és hosszabb időre visszaesett a játékunk. A végén aztán ismét összekapták magukat a lányok, igazságos a döntetlen - értékelt Markó Edina.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!