Sport

2017.01.09. 19:30

Világbajnokot vert Bende Bence

Tatabánya - Nagyszerűen teljesített a párbajtőrözők felnőtt válogatóján Bende Bence. A Szombathelyi Vívóakadémia első éves juniorversenyzője hetedik lett.

Horváth Erika

A felnőtt párbajtőrözők számára dupla válogatót rendeztek Tatabányán; a második napi verseny az U23-as korosztály európai körversenyének állomása is volt egyben.

Az első napon 132-en léptek pástra, a Szombathelyi Vívóakadémiát Bende Bence képviselte. A kadet korosztályt egyéni világbajnoki bronzéremmel és Európa-bajnoki csapat-arannyal és -bronzzal maga mögött hagyó 17 éves sportoló az első kört veretlenül, öt győzelemmel zárta, így a 64 közé jutásért nem kellett vívnia. A 32-be jutásért volt klubtársa, Bakos Bálint volt az ellenfele. A kiélezett meccset végül Bálint nyerte 15-14-re; Bence számára a 36. helyen ért véget ez a nap.

Bende Bence a felnőtt válogató - és U23-as európai körverseny - nyolcas döntőbe jutást igazoló érmével és edzőjével, Patócs Zsolttal Fotó: Szombathelyi Vívóakadémia

A második napon 101-en indultak. Patócs Zsolt tanítványa négy győzelemmel és két vereséggel kezdett, ezzel a 64 között tudhatta magát. A 32-be a békéscsabai Bartóki-Gönczi magabiztos, 15-7-es legyőzésével jutott. Aztán óriási bravúrral került a legjobb 16 közé: a csapatban felnőtt világbajnok Szényi Pétert (MTK) érett, taktikus vívással, végig vezetve 15-12-re verte. Következett a BVSC-s Dudás; Bende Bence ezt az asszót is végig irányította és kezében tartotta, 15-9-es siker és a nyolcas döntő lett a jutalma. A négybe jutásért Bányai Zsomborral kellett megküzdenie. Bence itt sem vallott szégyent, szoros küzdelemben 15-12-re kapott ki a Vasas mindkét napon bronzérmet szerző vívójától. Bende Bence első éves juniorként a hetedik helyen zárt a népes, nemzetközi mezőnyben, és a juniorok országos ranglistáján a tizedik helyre lépett előre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!