Sport

2015.03.04. 19:06

Visszavágott a Körmend a Szegednek

Hullámzó teljesítményt mutattak a csapatok a mérkőzésen, amit komolyan vettek mindkét oldalon. A Körmend többször vezetett, néha fölényesen is, de ekkor általában elkapkodták az újabb támadásaikat a hazaiak, a Szeged pedig büntetett. Az utolsó negyedben Tóth Norbert egyéni villanásai döntötték el a meccset a Körmend javára, amely továbbra is veretlen hazai pályán ebben a naptári évben.

Németh Zsolt

Egis Körmend – Naturtex-SZTE-Szeged 97–82 (17–16, 27–21, 25–27, 28–18)
Körmend, 1500 néző V: Kapitány, Farkas, Kovács
KÖRMEND: Walker-, SEALS 18/9, Ferencz 13/9, Török 4, RICHARDS 20/9Csere: TÓTH N. 19/6, Popadics 9, LATINOVICS 12/6, Farkas 2,Vezetőedző: Déri Csaba
SZEGED: JEREMINOV 14, KISS 12/12, Molnár A. 11/3, CSIRICS 22/3, Balaban 11Csere: Stefanovics-, Kuntics 10/6, Molnár B. 2, RévészVezetőedző: Nikola Lazics
Az eredmény alakulása. 4. p.: 5-4. 7. p.: 7-8. 13. p.: 20-24. 16. p.: 35-25. 23. p.: 52-39. 29. p.: 66-62. 33. p.: 73-73. 38. p.: 89-78.
Kipontozódott: Balaban 40. p.

Az alapszakasz utolsó előtti fordulójában már mindkét gárda előre tekintett, hiszen a középházban is egymás ellenfelei lesznek, ezért is volt kiemelten fontos mindkét oldalon ez a mérkőzés, ami Török gyors kosarával majd rengeteg hibával indult. Sorra ítélték a lépéshibákat a játékvezetők. Valamivel többet a vendégek ellen, akik eleinte pontot sem tudtak dobni, aztán ébredtek és a negyed közepén hárommal vezettek. Richards hármasa után újra hazai előnyt mutatott a tábla, de ehhez alaposan hozzájárult Ferencz, aki két triplával és egy duplával segítette csapatát.

A 13. percben Csirics és Kuntics vezérletével 20-24-re vezettek a szegediek, a Körmend összekapta magát, és szorosabbra vette a védekezést. Ebben Popadics és a több labdát elhalászó Latinovics vitte a prímet. 15-1-es rohanásával megnyugtató előnyt szerzett a Körmend, amelyben Seals és Latinovics is két triplát jegyzett ekkor. Csirics 3+1-es akciójával zárkózott a Szeged, a hazaiak hét pontot tartottak meg előnyükből a nagyszünetre.

Nagyobb iramra kapcsolt a Körmend a második félidő elején, gyorsan 12-re hízott a különbség. Ekkor azonban a kelleténél gyorsabban és pontatlanul fejezték be a támadásokat a piros mezesek, amiből szegedi felzárkózás következett. Hatpontos előnynél Déri Csaba kért időt, de a Szeged továbbra sem engedte elhúzni a Körmendet. A negyed vége előtt Jereminov labdalopása után már csak kettő volt közte, Tóth triplája nagyon jól jött a hazaiaknak az utolsó másodpercben. Aztán három perc alatt eltűnt a különbség, Kuntics és Csirics volt elemében, Kiss pedig a negyedik tripláját dobta, 73-73 állt a táblán.

Tóth rázta meg magát, ketteseket, büntetőt és triplát is dobott. Zsinórban szerzett 10 pontjára időkéréssel kellett, hogy reagáljon Lazics mester. Tóth még egy kettest berámolt, majd Richards centerezett kétszer is klasszikus mozdulattal, két perccel a vége előtt tíz fölé nőtt a hazai előny, eldőlt a meccs. A századik pont megszerzése már nem sikerült, de megérdemelt győzelmet aratott a Körmend.

Mestermérleg:

Déri Csaba: – Nagyon nehéz a Szeged ellen játszani, nagyon szervezett játékuk van. Hiába gyakoroltuk be a taktikai variációkat, a vendégek mindig megtalálták az üres dobókat. Mi viszont nem voltunk olyan élesek, mint lenni szoktunk a hazai meccseken, de én is úgy érzem, ahogy kollégánk mondta, hogy így is megérdemelt a sikerünk.

Nikola Lazics: – Megérdemelten győzött a Körmend, bár a végső különbség talán nem volt reális. Ahhoz, hogy Körmenden nyerni lehessen, egész mérkőzésen koncentrálni kell. Ez most nekünk nem sikerült. Voltak jó időszakaink, máskor viszont jöttek az eladott labdák. Csak az első félidőben 15, ami nagyon sok. De dolgozunk és megyünk tovább.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!