Sport

2016.05.21. 18:29

Visszavágott az Olaj, újra döntetlenre áll az elődöntő

Több mint egy félidőn át úgy tűnt, hogy magabiztosan hozza a második mérkőzést is a párharcban az Egis Körmend, ám a harmadik negyedben Vojvoda Dávid egymaga 18 pontot rámolt be négy triplával. Neki és Milosevicsnek köszönhetően fölénybe került a kőkeményen védekező Szolnok, amely visszavette pályaelőnyét az elődöntőben.

Németh Zsolt

 

Körmend, 2000 néző V: Cziffra, Pálla, Benczur

KÖRMEND: PETTY 21/9, Channels 10/6, MCKINNEY-JONES 24/15, Dickerson 7, Duinker 7 Csere: Ferencz 2, Tóth N. 2, Lakosa - Vezetőedző: Teo Csizmics

SZOLNOK: Wittmann 4/3, VOJVODA 28/18, Vrbanc -, MILOSEVICS 22/6, Keller 2 Csere: Boriszov 8/3, Kovács 3/3, Jones 11/3, Gregory 2 Vezetőedző: Sztojan Ivkovics

Az eredmény alakulása. 4. p.: 5-5. 6. p.: 10-7. 14. p.: 23-17. 17. p.: 30-22. 24. p.: 42-29. 27. p.: 46-43. 35. p.: 55-71. 37. p.: 58-73.

Kipontozódott: Kovács 39. p.

Fotó: Szendi Péter

A Szolnok az előző találkozó után szerződést Bontott Stanley Burell-lel, de még így is öt légiósa maradt a csapatnak, Dino Gregory újra kerettag lehetett. Körmendi részről Farkas Attila még nem tudta vállalni a játékot. A szintén lázas betegséggel küzdő Cole Dickerson és Trey-Mckinney Jones ott volt a keretben, utóbbi egy infúziós kezelésnek köszönhetően. Milosevics kettesére épp az ő hármasa volt a válasz. Aztán kimaradtak a hazai triplák, kettővel fordított az Olaj, de nem sokáig tartott az előny, csupán Dickerson 2+1-es akciójáig. Eztán is felváltva vezettek a csapatok, a kisszünetben a Körmend volt előrébb 3 ponttal. Percekig nem esett kosár, a hangulat viszont egyre paprikásabb lett, majd Teo Csizmics törlő fiúként is bemutatkozott. Channels triplája törte meg a pontszünetet, állandósította előnyét az Egis Körmend, Pettyvel nem tudtak mit kezdeni a szolnokiak, 30-22-nél Sztojan Ivkovics kért időt. Milosevics hármasa hozta közelebb a vendégeket, de egy csere után hatan voltak a pályán a szolnokiak, csapat technikai lett a vége. Channels hozta kihagyhatatlan helyzetbe Tóth Norbertet, ismét időkérés következett. Kilenc pontos körmendi vezetésnél bejött a csapdázás az Olajnak, öt pontra fogyott a hazai előny a nagyszünetre.

Mindkét csapat szigorúan védekezett a folytatásban is, de a Körmend három duplát berámolt két és fél perc alatt, 11 pontos hátránynál kért időt Ivkovics mester. Channels 13-ra növelte a különbséget, aztán beindult Vojvoda. Zsinórban dobott négy triplát, hiába kért időt közben  Teo Csizmics. Keller kosara után már csak három volt közte, de reklamálásáért Sztojan Ivkovics kapott technikait. Nem lett belőle pont, Milosevics viszont egy hármassal egyenlített. Petty gyorsan válaszolt, két triplával. Wittmann is beszállt a „buliba”, majd Vojvoda büntetői után már vezetett az Olaj. Aztán ritkán látható eset következett. Milosevics kihagyott büntetője után Duinker úgy ért a labdához, hogy az beesett így duplát ért. Időt kért Teo Csizmics, de újabb labdát lopott a jól csapdázó Olaj, tíz fölé ment a különbség. McKinney-Jones triplája adott némi hazai reményt, de Kovács is betalált. A vendégeknek ekkor minden sikerült, míg a Körmend elbizonytalanodott. A negyed közepén 16 ponttal ment a Szolnok. Teo Csizmics gyűjtötte maga köré csapatát egy utolsó nekirugaszkodás reményében. Channels hármast dobott, Kovács pedig az ötödik faultja után technikait kapott, ami így már a kispadé lett. Mivel nem ez volt az első, Sztojan Ivkovicsnak el kellett hagynia a csarnokot. De csapata győzött, így kedden, Szolnokon elölről kezdődik minden, elvileg a vezetőedző nélkül.

Mestermérleg:

Teo Csizmics: – Gratulálok a Szolnoknak a győzelemhez, idegenben ez különösen sokat ér. Ma erősebbek voltak, nagyon agresszíven védekeztek. Sok dobás elhibáztunk, de volt, amikor mi is jól védekeztünk. Többször fordult az állás, a döntő ma Vojvoda extra egyéni teljesítménye volt, ez jelentette a fordulópontot. Ezt követően sok mindent megpróbáltunk, de már nem tudtunk fordítani. Ilyen a kosárlabda, kedden újra találkozunk.

Sztojan Ivkovics: – Először is a kiállításomat szeretném tisztázni. Nem én kaptam azt a technikait, hanem Kovács Péter hatodikként, mégis nekem kellett kimennem. Igazi elődöntő volt, két nagyon jó csapat között. Gratulálok mindkettőnek. A Körmend nagyon jól játszik, mert nagyon jó az edzője, az itteni szurkolók ezt megérdemlik. Sok gondunk van, sok sérültünk, nem tudom, a következő meccsen kivel fogunk kiállni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!