Sport

2016.12.13. 17:55

Vollé! rengetegen röpiztek

Szombathely - Rekord létszámmal rendezték meg a Magyar Röplabda Szövetség (MRSZ) Vollé! 2020-Röpsuli elnevezésű programjának szombathelyi versenyét.

Horváth Erika

Sokat tettek a szombathelyi szervezők és nem utolsósorban a Vas megyei, röplabdázással foglalkozó utánpótlás-edzők, testnevelők azért, hogy segítsenek megteremteni a sportág tömegbázisát - merthogy ez az MRSZ Vollé! programjának célja.

Közel 300-an röplabdáztak jó hangulatban a Vollé!-tornán Fotó: Unger Tamás

Három korosztályban - gyermek, mini és szupermini - lány, illetve fiú/vegyes kategóriában összesen 52 csapat versengett a Brenner iskola tornacsarnokában kialakított kilenc pályán. Közel háromszázan léptek pályára - csakis amatőrök, olyanok, akik még nem igazolt játékosok. A remek hangulatú tornán természetesen a szombathelyi csapatok voltak túlsúlyban, de érkeztek Nagybajomról, Kisújszállásról, Gyenesdiásról és Kópházáról is.

Mint Bedőcs Gergely, a Szombathelyi Sportiskola röplabda szakágvezetője elmondta, a nagy sikerre való tekintettel márciusban újabb tornát rendeznek Szombathelyen. Bíznak benne, hogy még ennél is több iskola és leendő röplabdás palánta vesz majd részt a rendezvényen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!