Sport

2016.05.25. 16:51

Zapletán vb-csatái

Novigrád - A horvátországi egyéni teke világbajnokság a tandem mix számmal folytatódott. A Répcelaki SE válogatottja, Zapletán Zsombor Fegyveres Petrával kezdte meg a 2x30 vegyes gurításos, kieséses versenyt.

Horváth Erika

A montenegrói Hamm-Kis duót 2:0-ra legyőzve kerültek a 2. fordulóba, ott a horvát Ravnic-Gasparini-Muse kettősön 1:1 után 16-14-es szétdobással jutottak túl. Az éremről azonban lemaradtak, miután a negyeddöntőben az osztrák Vsetecka L.-Vsetecka P. páros 2:0-ra legyőzte őket. Egy másik magyar du, Sáfrány Anita és Karsai László viszont második lett - ez a vb első magyar érmes helyezése.

Csütörtökön folytatódik a klasszikus, 120 gurításos egyéni verseny a 32-es főtábláról immár kieséses párharcokkal. A versenyben lévő öt magyar férfiversenyző közül kettő egymással került szembe: a kétszeres csapatvilágbajnok Zapletán Zsombornak a háromszoros csapat-, kétszeres egyéni vb-aranyérmes Kiss Norberttel kell megküzdenie a 16 közé jutásért.

Címkék#sport#teke

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!