Sportvilág

2016.05.21. 19:19

A Nürnberg kiejtheti a Frankfurtot

1:1-ről folytatódik a Nürnberg–Frankfurt Bundesliga- osztályozó hétfőn, a házigazda várja jobb helyzetből a meccset.

Török Tibor

Kicsit átírta a Bayern München korábbi játékosának, Roland Wohlfarthnak a mondását a másodosztályú Nürnberg a Bundesliga 1 16. helyén végző Frankfurt elleni csütörtöki osztályozón, írja a Kicker. A bajorok csatára azt találta mondani, hogy „Két helyzet, egy gól – ezt nevezem én 100 százalékos helyzetkihasználásnak”. A nürnbergi alakulatnak sikerült értékelhető lehetőség nélkül betalálnia, így kedvező helyzetből várja a hétfői visszavágót, amelyen már a gól nélküli döntetlen is elég neki.

A magyar érdekeltségű csatában (a Frankfurtot Huszti Szabolcs erősíti, pályára is lépett – a Nürnbergben ezúttal nem jutott lehetőséghez Stieber Zoltán, viszont ott volt a kezdőben az erdélyi születésű Sepsi László) a Kicker értékelése szerint a vendégeknek sikerült lejátszaniuk a 90 + 3 percet helyzet nélkül, és mégis összehozták az 1:1- es eredményt. Mégpedig egy rögzített szituáció után, az élesen belőtt szabadrúgást a Frankfurt kapitánya, Marco Russ terelte saját kapujába. A német portál megszólaltatta a Nürnberg kapusát, Raphael Schäfert, akinek ez volt az ötödik osztályozója karrierje során.

Szerinte a Frankfurt jóval erősebb, mint a 2008/2009-es idényben legyőzött Cottbus, és a 2009/ 2010-ben szintén elvert Augsburg volt. A kapuvédő nem is titkolta, hogy egyértelműen az idegenben lőtt gólra „mentek rá”, emellett komoly feladat várt a védelemre is, de szerinte sikerült megoldaniuk. A nürnbergi edző, René Weiler csak annyit mondott a második találkozó előtt, a páros csata félidejében 1:1-re áll meccs, az eredmény számukra kedvező, de még nem dőlt el a párharc. A Bundesliga 16. helyén végző Frankfurt az otthoni tabellán a 10. helyen végzett, míg az idegenbeni teljesítmény megmagyarázza, miért kényszerült osztályozóra: 18. lett, a 17 meccsből hármat nyert meg és három lett döntetlen. A másodosztályban a Nürnberg jóval kiegyensúlyozottabb volt, a hazai tabellán 2. (egyszer kapott ki otthon), míg az idegenben lejátszott meccseket tekintve harmadik helyen végzett.

Címkék#sport#foci

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!