Sportvilág

2016.02.14. 19:42

Bronzérmes a magyar U16-os kosárválogatott

Székesfehérvár - A magyar U16-os fiú kosárlabda-válogatott bronzérmes lett a Szent István Kupa korosztályos nemzetközi tornán.

Horváth Erika

A Szombathelyi Kosárlabda Akadémia szakmai vezetője, Váradi Attila által irányított magyar U16-os válogatott a horvát Cibona Zagreb (115-80) és a török Fenerbahce (82-75) elleni siker után szombaton a Real Madrid ellen zárta csoportmérkőzéseit. A mezőnyből kiemelkedő - és a tavalyi tornához hasonlóan végül idén is első helyen végző - spanyolokat válogatottunk tudta leginkább megszorongatni, csak nyolc ponttal maradt alul (74-82). (A Realnak volt 58 pontos győzelme is a tornán.) Óriásit játszott ismét a SZOKA játékosa, Dancsecs András, a csapat legeredményesbbjeként 30/18 pontos volt. Klubtársa, Körmendi Bence négy percet töltött a pályán.

Vasárnapra a helyosztók maradtak a Szent István Kupán. A két csoportmásodik, Magyarország U16-os csapata és a szerb Partizan Beograd a bronzéremért szállt csatába. A mérkőzést végig a mieink irányították, és 89-75-re nyerve szerezték meg a harmadik helyet. Dancsecs András ezúttal 14/9 pontot jegyzett.

Végeredmény: 1. Real Madrid, 2. Stellazzurra Roma, 3. Magyarország U16, 4. Partizan Beograd, 5. Cibona Zagreb, 6. Bayern München, 7. Dávi Kornél KA, 8. Fenerbahce.

A torna legjobb edzőjének Váradi Attilát, a legjobb magyar játékosnak Dancsecs Andrást választották.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!