Sportvilág

2015.04.17. 18:18

Mercedes: A Ferrari tempója veszélyes

A Mercedes, látva a Ferrari pénteki tempóját, komolyan tart a Scuderiától.

Gyimesi Brigitta

Fotó: Daimler

A második szabadedzésen a két Mercedes végzett az élen Nico Rosberg-Lewis Hamilton sorrendben, míg Kimi Räikkönen a Ferrarival a harmadik helyre jött be, fél másodperccel lemaradva. Egyik csapatnak sem volt tiszta etapja a lágy gumikon, ennek ellenére mindkét a Mercedes-pilóta egyetért abban, hogy a Ferrari hatalmas fenyegetés lesz a hétvégén.

„Ma este is az a tendencia mutatkozott, hogy mi nagyon gyorsak vagyunk egy körön, míg a Ferrarinak a hosszútávú tempója veszélyes lehet ránk. Nagyon erősek, úgy tűnik, valóban számolnunk kell velük.”

A csapattárs, Hamilton hozzátette: „Nagyon közel lesznek. Abból, amit én látok, azt kell, hogy mondjam, nagyon jónak tűnnek a hosszú etapokon is.”

A Ferrari megnyerte az első szabadedzést, de Rosberg nem tartja mérvadónak ezeket az eredményeket, tekintve, hogy az edzést nappali fénynél tartották. A Mercedes nem is törődött a gyorskörökkel, és a 15., illetve 16. helyen zárták a pénteki első edzést.

„Az ebédidei edzés kicsit értelmetlen; nagyon meleg volt, a verseny pedig este lesz” – nyilatkozta Rosberg. „Nem tanultunk túl sokat belőle – az este viszont nagyon is értékes volt. A Ferrari tempója aggodalomra ad okot; a versenyen nagyon gyorsak lesznek.”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!