Sportvilág

2016.08.22. 16:50

Munkába állt a fociválogatott

Budapest - Hosszabb szünet következik az NB I-es labdarúgó-bajnokságban, mert a magyar válogatott a Feröer elleni világbajnoki selejtezőre készül.

Tóth Gábor

Az erőltetett menet szeptember 6-án kezdődik, amikor is válogatottunk Tórshavnban, a Feröer-szigetek vendégeként megkezdik a 2018-as oroszországi világbajnokságra kvalifikáló sorozatot.

A közvetlen felkészülés két részből áll. Hétfőn a Bernd Storck szövetségi kapitány által kijelölt keret itthon szereplő játékosai megkezdték a munkát Telkiben. Az edzőtábor edzőmérkőzéssel zárul, az U21-es válogatott lesz az ellenfél. A második héten csatlakoznak a kerethez a légiósok, ekkor már csak a feröeri mérkőzésen számításba vett labdarúgók dolgoznak majd Telkiben.

A szövetségi kapitány, Bernd Storck (középen) ismét a pályán Fotó: Unger Tamás

A vb-selejtezőknek nekifutó keretben biztosan lesznek változások, hiszen az Európa-bajnokságon sikerrel szerepelt nemzeti csapat játékosai közül a 40 éves kapus, Király Gábor (Haladás), és a 33 esztendős védő, Juhász Roland (Videoton) bejelentette visszavonulását a válogatottól - a 37 éves középpályás, Gera Zoltán (FTC) viszont jelezte, hogy továbbra is a csapat rendelkezésére áll.

- Hálás vagyok a kluboknak a lehetőségért, hogy korábban elkezdhetjük a felkészülést a fontos vb-selejtezőre, ez lehetőséget ad arra, hogy új játékosok is bizonyíthassanak Telkiben. Ezenkívül köszönöm a szurkolók megértését is, hiszen az összetartás miatt az utolsó pillanatban változott az NB I programja - fogalmazott a Magyar Labdarúgó Szövetség hivatalos honlapján Bernd Storck.

A keretből Gera, Eppel Márton (Honvéd) és Baki Ákos (MTK) sérülés miatt kimaradt.

A hétfőn kezdődött edzőtáborozás kerete: Nagy Gergely (Vasas), Kovácsik Ádám (Videoton), Dibusz Dénes (FTC) kapusok, Fiola Attila (Puskás A.), Botka Endre (Bp. Honvéd), Korcsmár Zsolt (Vasas) Kálnoki Kis Dávid (Újpest), Lang Ádám (Videoton), Korhut Mihály (Debrecen), Hangya Szilveszter (Vasas) védők, Vida Máté (Vasas) Elek Ákos (Diósgyőr), Bognár István (Diósgyőr), Nagy Dominik (FTC), Kovács István (Videoton) középpályások, Csiki Norbert (Gyirmót), Böde Dániel (FTC) támadók.

Az NB I-es bajnokság 7. fordulójának vasárnap esti zárómeccsén a Videoton 5-1-re győzte le a vendég Debrecent (gól: Lang 23., 57., Géresi 33., Feczesin 73., 92., ill. Ferenczi 14.). A pontvadászat szeptember 10-én folytatódik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!