Sportvilág

2015.03.30. 11:34

Nem bírt a göröggel a magyar csapat

Budapest - Az Európa-bajnoki selejtező-sorozat 5. fordulójában a magyar labdarúgó-válogatott a Görögországgal játszott gólnélküli döntetlent.

Tóth Gábor

Magyarország–Görögország 0-0.

Budapest, FTC-stadion, 22 000 néző, Európa-bajnoki selejtező, válogatott labdarúgó-mérkőzés. vezette: Karaszjov (orosz).

Magyarország: Király – Fiola, Juhász, Kádár, Leandro – Elek Á. (Pintér Á., 70.), Tőzsér – Stieber Z., Gera, Dzsudzsák – Szalai (Nikolics, 68.). Szövetségi kapitány: Dárdai Pál.

Görögország: Karnezisz – Papasztathopulosz, Manolasz, Toroszidisz, Sztafilidisz – Papadopulosz, Szamarisz – Fetfacidisz (Janniotasz, 77.), Kone (Kacuranisz, 77.), Hrisztodulopulosz (Fortunisz, 69.) – Athanasziadisz. Szövetségi kapitány: Sergio Markarián.

Gera Zoltán (elöl balról) és a görög Kiriakosz Papadopulosz küzd meg egymással a labdáért. Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Egyszerű volt a képlet: a görög csapat nem nyerhetett, hiszen egy esetleges vereséggel, vagy döntetlennel szinte biztosan lemondhat Európa-bajnoki álmairól – a pótselejtezőt érő csoportharmadik helyért harcoló magyar csapat pedig leszakítja egyik legfőbb riválisát. Ennek megfelelően Dárdai Pál egy rutinos, stabil csapatot küldött pályára, amely a legkisebb kockázatot sem vállalta be, a mérkőzés nagy részében szervezetten védekezett, próbált kontrázni, pontrúgásokból veszélyeztetni. A labdát a görögök birtokolták többet, de nem jelentettek igazán veszélyt a 93.(!) válogatott meccsén védő Király Gábor kapujára. Sőt, inkább a görög portásnak akadt több dolga. De a döntetlen összességében igazságos eredmény. A magyar csapat nagyot küzdött, sokat futott, sokat ütközött, taktikusan futballozott – kérdés, hogy nyertünk egy pontot, vagy elvesztettünk kettőt?

– Az első félidő rendben volt, igaz, az elején kicsit visszafogottan játszottunk. A második félidőben nem kezdtünk jól, de a görögöknek nem voltak nagy helyzeteik. Nekünk viszont megvolt az a négy-öt helyzetünk a mérkőzésen, amire szükség van, de ezek most nem mentek be. A végelszámolásnál ez a pont még sokat érhet – fogalmazott a találkozó után Dárdai Pál szövetségi kapitánya, aki hangsúlyozta, szó sem volt arról, hogy nem akarunk nyerni, és nem értett egyet a görögök szakvezetőjével, aki szerint fölénk nőttek.

Az 5. forduló további eredményei: Észak-Írország–Finnország 2-1, Románia– Feröer-szigetek 1-0. Az F csoport állása: 1. Románia 13 pont, 2. Észak-Írország 12, 3. Magyarország 8, 4. Finnország 4, 5. Feröer-szigetek 3, 6. Görögország 2. A következő, 6. forduló programja, június 13.: Finnország–Magyarország, Észak-Írország– Románia, Feröer-szigetek– Görögország.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!