Sportvilág

2015.10.04. 18:48

Szurkolói kérések

Szombathely – A Szurkolói Iroda javaslatára több, a futballdrukkerek számára fontos változásokról szavazhat hamarosan az Országgyűlés.

Pásztor András

A szervezett honi labdarúgó-szurkolói csoportokat tömörítő Szurkolói Iroda öt képviselője, így a Haladás Szurkolói Kör elnöke, Keringer Zsolt is a Kósa Lajos vezette Honvédelmi Bizottság ülésén járt. A drukkerek összeírták, szerintük mely, a futballmeccsekre járó nézőket érintő kérdésekben van szükség változásokra. A bizottság támogatta javaslataikat, elképzelhető, hogy hamarosan az Országgyűlés elé kerül a szurkolói beadvány.

– Négy éve a Szurkolói Iroda tagjai azért lobbiznak, hogy a a drukkerek – függetlenül, hogy ultrák-e vagy sem – kényelmesen tudjanak mérkőzésre járni – mondta Keringer Zsolt. – Most elértük, hogy az illetékes bizottság meghallgatta a szurkolók véleményét, sőt, nemcsak szóban, hanem írásban is leadtuk a konkrét gyakorlati javaslatainkat. Véleményünk szerint több pontot is javítani kell a jelenlegi szabályokon – túlszabályozott ugyanis a rendszer. A teljesség igénye nélkül: ne kelljen a szurkolókat több órán át várakoztatni és utaztatni egy meccsre, ne legyen 20 drukkerre 80 rendőr és a klubkártya kedvezőtlen hatásait is ecseteltük. A biztonsági szolgálatokkal kapcsolatos kifogásainkat is lefektettük a beadványban. Nagyon fontos, hogy a Kósa Lajos vezette Honvédelmi Bizottság valamennyi tagja – pártállástól függetlenül – támogatta javaslatainkat. Az általunk leadott beadványt jogászok megfogalmazzák, majd egy gyakorlati munkacsoport a Parlament elé terjeszti, és végezetül az Országgyűlés szavaz róla.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!