Szentgotthárd

2016.08.18. 09:23

Három sportparkot szeretne Szentgotthárd

Szentgotthárd – Éppen csak kiírta a nemzeti fejlesztési tárca a sportpark programot, Szentgotthárd azonnal döntött a csatlakozásról. Négy sportberuházást terveznek.

Bakos Ágnes

A sporttelepen, a várkertben és a Szabadság téri ligetben is szeretne sportparkot kialakítani Szentgotthárd önkormányzata, ezekre pályázik a város a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium kiírásán, az úgynevezett „Nemzeti Szabadidős – Egészség Sportpark Programban”.

Egy negyedik sportos fejlesztés is kapcsolódhat a városban a lehetőséghez: egy négyszáz méteres futókört építenének ki a szentgotthárdi sporttelepen. Ez utóbbihoz önerő is szükséges, azt megszavazták a képviselők. Ez azt jelenti, hogy az idei költségvetésben szereplő támogatási kölcsön terhére 8 millió 890 ezer forintot biztosítanak a pályázati önrészre, ez a fejlesztési költség fele.

Az országra szóló sportpark program lényege, hogy az önkormányzatok szabadtéren, könnyen hozzáférhető, ingyen használható, sportolásra alkalmas területeket jelöljenek ki és fejlesszenek, hogy a sportolni vágyók (elsősorban felnőttek) aktívan tölthessék ott szabadidejüket.

Augusztus közepéig volt nyitott a kiírás, Szentgotthárd beadta a pályázatát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!