Szombathely

2014.03.30. 13:30

Az összefogás erejével

Szombathely - A szeretet és az összefogás ereje győzött pénteken este az Arena Savariaban. A négymillió életet menthet.

Munkatársunktól

Mága Zoltán hegedűvirtuóz és a Savaria Szimfonikus Zenekar közel háromezres közönség előtt adott nagy sikerű koncertet pénteken este az Arena Savariaban.A jótékonysági hangversenyt két beteg gyermek gyógyíttatásáért hívták életre. A bevételt Erdélyi Rolika és Varga Ramóna megsegítésére ajánlották fel Rolika sorsáról a Vas Népe  már többször beszámolt. A csontvelő-átültetésen átesett négyéves szombathelyi kisfiú utókezelése rendkívül költséges, a családnak minden forintra szüksége van.

Varga Ramóna a Gencsapátiban élő tizennégy éves mozgáskorlátozott lány tizenkilencedik műtétje előtt áll. Az operáció és az utókezelés rendkívül költséges. Mága Zoltán, Prima Primissima-díjas hegedűvirtuóz, a sztárvendégek, a szombathelyi szimfonikusok és a közönség összefogásával most lehetővé válik a két gyermek gyógyíttatása. A hegedűművész – akit a Szeretet Hegedűsének is neveznek -, jártszott már a városban, hiszen a 100 Templomi Koncert és a Hegedűvarázs produkcióknak tapsolhatott már a város közönsége. Mága Zoltán elmondta „Mi, magyarok számtalanszor bizonyítottuk, hogy az összefogás erejével hegyeket tudunk megmozgatni. Ha baj van, megfogjuk egymás kezét, ma este is csodálatos példát láthattunk az önzetlen felebaráti szeretetre. Harminc esztendős pályafutásom alatt, a legnagyobb erőt pedig mindig a magyar emberek szeretete és a szociális érzékenysége adta, az ilyen pillanatok bizonyítják, jó úton járok”.

Ramónát és Rolikát anyagilag is támogatta, példáját Vadász Dániel operaénekes is követte. A koncert fővédnöke Hende Csaba honvédelmi miniszter volt, aki úgy fogalmazott: ” A fellépő művészek és a csodálatos közönség ezen az estén is megmutatta a szeretet és az összefogás erejét”. Mérei Tamás, a Savaria Szimfonikus Zenekar igazgatója kiemelte, büszke arra, hogy a zenekar ilyen nemes célért léphetett fel először az Arena Savaria színpadán. Elmondta: „A zene ereje ismét bizonyította, hogy nincs lehetetlen.”

A nagyszabású show-műsorban fellépett a popdíva Zsédenyi Adrienn, a világhírű opera- és operetténekes Pándy Piroska, és a Fischl Mónika- Vadász Dániel művészházaspár. A színpadon felcsendültek az operairodalom híres áriái, az operettek jól ismert dallamai, és olyan klasszikus művek is, mint Strauss Kék Duna Keringője. A látványos koreográfiát a Budapesti Táncművészeti Stúdió táncosainak köszönhettük.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!