Szombathely

2015.01.19. 16:40

Új bútorok, számítógépek

A következő négy évben lecserélik a tantermi bútorokat a Klebersberg Intézményfenntartó Központ által működtetett iskolákban - erről döntött decemberi ülésén az oktatási és szociális bizottság. Elfogadtak egy informatikai fejlesztésekről szóló csomagot is.

Szombathelyi Médiaközpont

Az idén négy, a következő két évben pedig öt-öt oktatási intézményben újul meg a számítástechnikalabor. Az eszközök mellé megfelelő alkalmazásokat is telepítenek majd, ezek az oktatást és a napi munkát segítik. Az oktatás típusától függően fogjuk a számítógépeket beszerezni, hiszen teljesen más eszközök kellenek például egy nyelvi vagy egy informatikai laborba - mondta el érdeklődésünkre Keringer Zsolt, az Informatikai és Infokommunikációs Iroda irodavezetője.

Oladi iskolában készült Barity Milán informatikai tanár (Fotó: Szombathelyi Médiaközpont)

A tanulók és a tanárok asztalai, székei mára elhasználódtak, ezért nagyszabású bútorcsere programról is döntött a bizottság. Négy év alatt 112 millió forintból újulhatnak meg a szombathelyi általános iskolák és gimnáziumok osztálytermei. Az idén több mint 24 millió forintot fordítanak erre a célra. Ez a beruházás a tantermek, osztálytermek felére lesz elegendő, de abban bízunk, hogy van néhány olyan terem van, ahol a bútorok jó minőségűek. Továbbá a Klebersberg Intézményfenntartó Központ támogatásával vagy akár pályázati úton is lehetőségük fejleszteniük az intézményeknek - fűzte hozzá Rettegi Attila, az oktatási és szociális bizottság elnöke.

Az intézmények szakmai javaslatai alapján dől el, hogy melyik iskolák kapnak először új számítógépeket. Ezeket várhatóan tavasszal vehetik birtokba a diákok.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!