Szombathely

2015.04.16. 15:14

Erdély, Oxford és Szombathely - Gróf László és Feiszt György előadó-körútja

Szombathely - Hamarosan megkezdi 11. erdélyi előadó-körútját Gróf László történész, a Királyi Földrajzi Társaság Tagja (Oxford, Anglia) és Feiszt György levéltáros, történész.

Ölbei Lívia

Gróf László Szombathelyen született, tősgyökeres vasi pedagóguscsaládban. Feiszt György 1973 óta a vasi levéltárban dolgozik, volt városi és képviselő (SZDSZ) és alpolgármester.

A két szakembert régi barátság fűzi össze. Például azon az alapon, hogy mindketten érdeklődnek Erdély történelme iránt. Szakértelmükre pedig ott is kíváncsiak, hosszú évek óta.

Az Erdély címerei és térképei című sorozattal az idén április 29-étől május 14-éig eljutnak Aradra, Kézdiszentlélekre, Balavásárra, Nyárádszeredára, Szamos-újvárra, Koltóra, Szovátára, Nagybányára, Mindenütt nagy érdeklődéssel várják őket, hol a városházán, hol művelődési házban, hol általános iskolában, hol unitárius templomban, hol református imateremben, hol egyesületi székházban.

A sorozat mottóját Bod Pétertől választották: Illendő dolog az, sőt szükség, hogy aki az idegen országokat akarja meglátni, elsőben tudja a maga Hazáját.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!