Szombathely

2014.08.27. 18:10

A Bem utcai lakásokban októberre, a fűtési szezonra ismét lesz gáz

Szombathely - Más városokhoz hasonlóan Szombathelyen is folyamatban van a jogszabály által előírt gáz felülvizsgálat. Emiatt nemrég a Derkovits lakótelepen, a Bem József utcában, 84 lakásban kapcsolták ki a gázszolgáltatást. A fűtési szezonra azonban minden rendben lesz.

Farkas Eszter

 

Zsankó József abban a Bem utcai házban lakik, amelyben nemrég kikapcsolták a gázszolgáltatást. Így két hete villanyrezsón fő az ebéd, és itt melegítik a fürdővizet is. A hat lépcsőházból álló háztömböt éppen felújítják, és ezzel egy időben nemrég elkezdődött a gáz felülvizsgálata is, melyre minden család készült, hiszen már tavaly eleget tettek a bejelentési kötelezettségüknek. A lakók azonban amiatt háborodtak fel, mert két héttel ezelőtt mindenféle értesítés nélkül egyik pillanatról a másikra lekapcsolták a gázt. A legtöbb lakásban kombi gázkazán állítja elő a meleg vizet, tehát így a családoknak nehézséget jelent a tisztálkodás és a főzés is. A leginkább azonban amiatt háborodtok fel a lakók, mert úgy tudták, a fűtési szezonra nem készülnek el a munkálatokkal.

A Bem Lakásszövetkezet vezetője, dr. Beliznai Pálné szerda délelőtt már jó hírekkel szolgált.

- Hétfőn tartottunk egy megbeszélést a lakókkal, és akkor minden kérdésükre válaszoltunk. A gond az volt, hogy mi nem tudtunk arról, hogy mikor lesz az ellenőrzés a lakásokban, és hogy az ellenőrzés kapcsán a házat kikapcsolhatják a gázszolgáltatásból, így nem tudtuk tájékoztatni a lakókat. Mi minden ilyen esetben egyeztetünk a szolgálatóval, és értesítjük a házban élőket, ám erről most minket sem tájékoztatott a gázfelülvizsgálatot végző cég. A gázvezetékek tervezésének engedélyezése a héten befejeződik, így megkezdődhet a fővezetékek felújítása és a hozzá tartozó elemek cseréje. Ez a ház költségén történik meg. Ezt követően sorra, minden lakásban is el kell végeztetni a gázfelújítási munkálatokat, ha a lakók eddig még nem tették meg. Így vissza tudja kapcsolni a gázt a szolgáltató fejtette ki a lakásszövetkezet vezetője, aki azt is hozzátette: ez egyben azt is jelenti, hogy októberre, a fűtési szezonra ismét lesz gáz ezekben a lakásokban.

- Folyamatosan zajlik az 1981 előtt épült lakások gázfelülvizsgálata, így nem csak ebben az épületben lesznek ilyen munkálatok. Minden lakót időben fogunk tájékoztatni az esetleges kellemetlenségekről, amennyiben a felülvizsgálatról mi is időben értesülünk - emelte ki dr. Beliznai Pálné.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!