Szombathely

2014.09.01. 14:45

A tanévkezdéssel módosult az autóbuszok menetrendje

Szombathely - Több ponton módosult a buszmenetrend szeptember elsejétől. A helyi és a helyközi közlekedést is érinti az iskolakezdés.

Szeptember elsejétől az eredeti útvonalon közlekednek a Vasi Volán Zrt. járatai. Bizonyos járatszámú buszok többször indulnak mint a tanszünetes munkanapokon. Összesen 778 busz járja Szombathelyt a hétköznapokban. Ebben az előző évekhez képest nem történt változás.

Rendkívüli menetrend-módosítást is hozott a tanév első napja. A Celldömölk Kenyeri Beled Répcelak vonalon az 5-ös járatszámmal közlekedő 16.10-kor induló járat ezentúl iskolai napokon megáll a Szent Benedek Általános Iskola elnevezésű megállóhelyen is. Továbbá a Körmend Katafa Döröske regionális autóbuszvonalon a 8-as járatszámmal munkanapokon 6.51-kor Döröskéről Körmendre induló járat iskolai előadási napokon Körmenden az Olcsai-Kiss Zoltán Általános Iskolánál lévő helyi járatos megállóban is megáll.

Újdonság az is, hogy szeptembertől a helyi közlekedésben is érvényes a Szombathely és Püspökmolnári között bevezetett kombinált bérlet. A GYSEV Zrt. és a Vasi Volán Zrt. februártól kínál közös, kombinált bérletet, amely a vasúti és az autóbuszos közlekedésre is feljogosítja az utasokat. A két közlekedési társaság a közeljövőben kiterjesztené a kombinált bérlet lehetőségét.

Szeptember elsejétől sűrűbben indít járatokat a Vasi Volán (Fotó: Médiaközpont)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!