Szombathely

2014.09.23. 17:05

Baloldali vezetéssel is sikeressé válhat egy város

Szombathely - Hogyan lehet sikeres egy baloldali vezetésű város? Például ahogyan Szeged. Erről beszélt sajtótájékoztatóján dr. Botka László.

Simon Erzsébet

Azért találkozott kedden szombathelyiekkel dr. Botka László, Szeged polgármestere, hogy meggyőzze őket: ha sikeres városban akarnak élni, október 12-én dr. Ipkovich Györgyre, a vasi megyeszékhely baloldali polgármesterjelöltjére adják a voksukat. Egy város ugyanis olyan lesz, amilyenné a polgárai teszik, például a közösen kialakított hosszú távú fejlesztési elképzelésekkel, mint amilyenek Ipkovich választási programjában szerepelnek – mondta a párttársával együtt tartott sajtótájékoztatóján.

Több cikluson átívelő szegedi polgármestersége alatt hasonló elképzeléseket fogalmaztak meg, és eredményesen meg is valósították azokat. A legtöbb uniós forrás – több mint egymilliárd euró – a szocialista vezetésű Szegedre érkezett az elmúlt hét év alatt. Botka szerint dr. Ipkovich György tapasztalt városvezető olyan programmal, amely az EU-s forrásokat felhasználva ismét fejlődési pályára tudja állítani Szombathelyt.

Dumából nem él meg a polgármester

– Lesz-e váltás Szombathelyen? – kérdeztük Botka Lászlótól.

– Kampányidőszakban intenzív az esélylatolgatás. Bizakodó vagyok. Dr. Ipkovich Györggyel az Országgyűlésben és a 23 megyei jogú város szövetségében is együtt dolgoztam. Tisztességes, elkötelezett lokálpatrióta ember. Tudja, mit kell tennie a városért. A programjában benne vannak a kitörési pontok. Hiszem, hogy lesz alkalma megvalósítani a terveit.

– Pártja magas pozíciókat is felkínált Önnek, most mégis negyedszer száll ringbe Szegedért. Ennyire ragaszkodik a városhoz?

– Dolgozom a pártban, az országos választmány kétszer is megválasztott elnökeként. Erősen motivál, hogy a magyar baloldal újjáépítésében vezető szerepet vállaljak. De polgármester 29 évesen lettem, és 12 év után is azt mondom, sokkal jobban inspirálnak az előttem álló városfejlesztési feladatok. Teljesítmény centrikus vagyok, nem olyan karakter, aki politikai vitákban éli ki magát. Egy polgármester dumálásból nem tud megélni: a tettei minősítik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!