Szombathely

2015.09.20. 19:03

Csaknem kétszázan vettek részt a közös tekerésen Szombathelyen

Szombathely – Tizennyolcadik alkalommal gyűlt össze a kritikus tömeg a vasi megyeszékhelyen.

Vadas Krisztina

Vasárnap kora este kerékpárosokkal telt meg a nemrég megújult Művelődési és Sportház előtti tér. Évek óta hagyomány már városunkban a Critical Mass, most a 18. alkalommal gyülekeztek a bringások egy közös tekerésre. Ám mielőtt elindultak volna, még jutott idejük egy nemes cél érdekében tevékenykedni: a szervezők már a Savaria karnevál ideje alatt elkezdtek felajánlásokat gyűjteni egy látássérült biciklistársuk javára, ezt az adománygyűjtést folytatták most a kerékpárosok körében. Céljuk, hogy egy tandembiciklire elegendő pénz összegyűljön, hogy ő is velük róhassa a köröket. A nevét szándékosan nem árulják el: így az új kerékpár meglepetés lesz neki.

A Critical Mass célja nem más, mint népszerűsíteni a kerékpárt, mint közlekedési eszközt. Emellett egy még bringázhatóbb városért küzdenek. A tömeg egy csaknem kétórás kört tett Szombathelyen, ami a Fő téren ért véget.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!