Szombathely

2014.06.03. 13:25

Elhanyagolt játszótér a Joskar-Ola lakótelepen

Szombathely - Olvasónk panaszolta, hogy évek óta egyre rosszabb állapotba kerül a Joskar-Ola lakótelep játszótere.

Farkas Eszter

Folyamatosan gyerekzsibongás tölti be a Joskar-Ola játszóterét, amelynek üzemeltetője a Joskar-Ola Lakótelepért Alapítvány. Ez a város egyetlen olyan játszótere, ahol vizesblokk is van, és folyamatosan őrzik, éjszakára pedig bezárják az elkerített területet.

Egy a Joskar-Ola lakótelepen élő olvasónk viszont arra hívta fel a figyelmünket, hogy évek óta romlik a játszótér állapota. Olvasónk arról számolt be, hogy a játszótér állapota annyira leromlott, hogy az már a gyerekek testi épségét is veszélyezteti. Levelében azt írta: a játékok jó része használhatatlan, amiben közrejátszottak vandálok károkozásai is. A hinták alatt nincs, ami védje a gyerekeket eséskor, kemény, betonná keményedett kavicsos földre huppannak, betondarabok, gaz, gondozatlan, elburjánzott sövény jellemzi a játszóterünket.

Tebeli Laura, Dankovits Amina, Varga Dóra bercsényi állt iskola 1. c

Kedden délelőtt és délután is tele volt a játszótér. Rengeteg gyermek játszott, a közeli óvodákból is erre a játszótérre járnak a kicsik. Csupán dél körül volt üres a játszótér, ekkor éppen karbantartási munkákat végeztek, például a gazokat szedték ki. Megkerestük a Joskar-Ola Lakótelepért Alapítvány elnökét, Csetényi Izabellát. Elmondta: közmunkások dolgoznak a játszótér rendbetételén, a gazt távolítják el. A játékokat nem rég újították fel, lefestették a padokat és a homokozóban is kicserélték a homokot. Kaviccsal is fel kell tölteni a játszóteret, ezért már azt is megrendelték.

- Bőven vannak még karbantartási és javítási munkák a játszótéren, de ezeket fokozatosan végezzük. Jelenleg két olyan játék van, amelyet nem tudnak a gyerekek használni. Az egyik az ülőforgó, amelyet épp javítunk, és hamarosan használhatják a gyerekek. A másik a forgóhinta - mondta el az elnök.

A forgóhintáról egyébként leszerelték az elemeket, így a kicsikre nem jelent veszélyt, de ezeken kívül mindent tudnak használni a gyerekek. A játszótéren egyébként minden este 20 óráig van nyitva és egy megbízott felügyelő folyamatosan ott tartózkodik. Az apróbb munkák elvégzésében pedig két közmunkás is segít.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!