Szombathely

2014.04.07. 12:05

Európa kereskedők lesznek

Szombathely - A Horváth Boldizsár Közgazdasági és Informatikai Szakközépiskola németországi partneriskolájából, Peinéből érkeztek cserediákok háromhetes szakmai gyakorlatra.

Merklin Tímea

Az első és második szakmát tanuló fiatalok jöttek, akik „Európa kereskedő" bizonyítványt fognak kapni, ha végeznek, de ehhez szükséges három hét külföldi gyakorlatot igazolni.

– Öt helyen sikerült a csoport tagjait elhelyezni: ketten a vaskeresztesi cumigyárba mennek, egy a sárvári, három a büki turisztikai irodában, egy a sárvári termálhotelben, három fiatal a büki fürdőn fog dolgozni – tudtuk meg Marosán Ottótól, a Horváth Boldizsár Közgazdasági és Informatikai Szakközépiskola tanárától, aki kolléganőjével Fábián Éva tanárnővel együtt gondoskodik a német cserediákok programjáról.

A német cserediákok a Horváth Boldizsár szakközépiskola vendégei. Hétfőn az iskola bemutatása után városnéző sétára kísérte őket Fábián Éva (balról) és Marosán Ottó (jobbról). Fotó: Horváth Csaba

A fiatalok hétközben dolgoznak, de hétvégén kirándulni viszik őket: először Budapestre, aztán Balatonra. Gondoskodnak arról, hogy megismerkedjenek azokkal a diákokkal, akik legközelebb kiutaznak majd dolgozni a német partneriskolával való közös szervezésben. Például egy este együtt mennek színházba a magyar diákokkal.

– Tavaly nyáron tizenkét diákkal voltunk kint, egy pályázaton nyertünk pénzt az utazáshoz. Az ügyviteli szakmacsoportból vittünk gyerekeket, akiket logisztikai cégnél helyeztek el, illetve irodai munkát végeztek – mondta Fábián Éva.

– A most érkezett német diákok inkább marketinget, logisztikát tanulnak. Tervezzük, hogy ismét viszünk ki csoportot szakmai gyakorlatra, már pályáztunk rá, de még nincs eredmény. Amint lesz, szervezzük, a kiutazást Peinébe.

Címkék#Szombathely

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!