Szombathely

2016.02.06. 13:26

Hastánc, keleti hangulat: SNI-s gyermekeknek gyűjtöttek az Orient-Tálon

Szombathely - Hastáncosok, keleti ételek fogadták a résztvevőket a hetedik Orient-Tál Jótékonysági Bálon. A rendezvény bevételével az Aranyhíd Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézményt támogatják.

Simán Klára

- Minden évben tartunk jótékonysági bált, az idén az Aranyhíd EGYMI tanulóit támogatjuk: nélkülözhetetlen fejlesztő eszközöket szeretnénk vásárolni, valamint olyan szombathelyi, kulturális, interaktív programokra eljuttatni őket, amelyek a normál tantervű gyermekeknek elérhetők, ám a sajátos nevelési igényűeknek nem – mondta el kérdésünkre az Orient-Tál főszervezője, Bangó Mária Mira.

A „Rolika-vándorcipő” átadása is megtörtént: dr. Erményi Imre, a Zala Megyei Kórház szájsebészeti osztályának főorvosa vehette át a tavalyi díjazottól, a Savaria Legió tagjaitól. Ezt a vándorcipőt mindig az kapja, aki nemcsak hivatásbeli kötelezettségéből adódóan tesz sokat a gyermekekért, hanem szinte láthatatlanul, magánemberként is – ezzel példát mutatva a többi embernek.

A rendezvény fővédnöke Illés Károly, Szombathely alpolgármestere volt. A jótékonysági rendezvényen mintegy százhúszan vettek részt, a tombolafelajánlások összege pedig megközelítette a félmillió forintot. Bangó Mária Mira jelezte, hogy ebben elsősorban a nagyobb vállalatokra, cégekre, vállalkozásokra számíthattak a magánemberek felajánlásai mellett.

Csaknem ötven önkéntes dolgozott a bálon, amelyen – igazi kuriózumként – a Savaria Legió tagjai is táncoltak a vendégekkel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!