Szombathely

2014.12.18. 19:10

Hátrányos helyzetű fiatalokat támogatnak - Jogsit is ingyen

Szombathely - A segítés városában a civilek összefogtak, s középiskolás fiatalokat juttatnak kivételes lehetőségekhez.

Némethy Mária

A város középiskolásai számára a Közlekedéskultúra Alapítvány és partnerei értékes ösztöndíjat és kompetenciafejlesztő programsorozatot hirdetett meg. Az Éhen Gyula Akadémia és Ösztöndíj az arra érdemes, szociálisan hátrányos helyzetű fiatalokat támogatja, és különféle tanfolyamokat kínál számukra. Szombathely 12 iskolájából kértek pályázókat a szervezők, 11-ből érkeztek pályázatok. Ez nem várt siker volt.

Esztó Brendának Kiss Zoltán, a civilek egyik vezetője gratulált. Fotó: Unger Tamás

– Olyan fiatalok lettek az Éhen Gyula Akadémia térítésmentes hallgatói, akik itt képzelik el életüket Szombathelyen, nem a leggazdagabb családok gyermekei, viszont az átlagot meghaladóan gondolkodnak – összegezte róluk Pék Ciprián, aki elmondta: a megyeszékhely 600 civil szervezete közül 104 állt az Éhen Gyula Akadémia mögé.

Az akadémia és az ösztöndíj a szombathelyi diákok számára fontos természetbeni juttatásokat és foglalkozásokat ad. Havonta egy szombaton lesz akadémiai napjuk, azon helytörténeti, kommunikációs, nyelvi, szakmai továbbképzést kapnak, de sportolhatnak is, ingyen jogosítványt szerezhetnek, kulturális eseményekre mennek majd el együtt. Több százezer forint értékű ez az ösztöndíj személyenként, mert mindezeket az Éhen Gyula Akadémia térítésmentesen kínálja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!