Szombathely

2014.10.20. 11:30

Jövő nyárra megújul a sportház

Szombathely – Egymilliárd forintból újítják meg a több mint ötvenéves sportház épületét. Az átépítések révén a kulturális intézmény térségi központtá válhat.

Lisztmayer Zsófia

Az Agora Művelődési és Sportház az 1960-as években épült Károlyi Antal tervei alapján. Kisebb javításokon kívül az elmúlt ötven évben nem végeztek nagyobb átalakításokat, így az idő múlása nyomot hagyott az épületen. A tavaly elnyert pályázati források és az önkormányzati támogatás segítségével a következő nyárra megújul a régió egyik kulturális központja.

Dr. Puskás Tivadar polgármester a kivitelezési szerződés aláírása kapcsán elmondta, hogy a tavaly megnyert pályázatnak köszönhetően hamarosan elkezdődnek az átépítési munkálatok. - Számos olyan szükséges felújítandó elem van, amelyet a pályázat által elnyert pénz már nem fedezne, így a szakemberekkel egyetértve döntöttünk úgy, hogy az önkormányzat is hozzájárul az átépítéshez - mondta el dr. Puskás Tivadar.

A kivitelezési pályázatot a Zalai Általános Építési Vállalkozó (ZÁÉV) Zrt., valamint a Fertődi Építő és Szolgáltató Zrt. (FÉSZ) nyerte el. A szerződés aláírását követően a munkálatok villámtempóban kezdődnek meg, a megújult sportházat várhatóan 2015. június 28-án fogják átadni.

- A tényleges munkavégzést olyan műszaki előkészítő munkák előzték meg, melyek lehetővé teszik a határidők tartását. A kivitelezés során a korábbiakhoz hasonlóan leginkább helyi és térségbeli vállalkozásokat foglalkoztatunk. Elsősorban esztétikumban, valamint műszaki-energetikai területen lesznek újítások – tette hozzá Peresztegi Imre, a ZÁÉV Zrt. vezérigazgatója.

Az átépítést követően az épület korunk hőtechnikai szabványainak is megfelel majd, valamint komplett homlokzatképzésekre és a nyílászárók cseréjére is sor kerül. A nagyjából 3000 négyzetméteres területen belső változások is lesznek, illetve 400 négyzetméterrel kibővítik az épületet. A felújítás célja, hogy a sportház olyan élő intézménnyé váljon, amelyben egész nap foglalkozásokat, szakköröket és egyéb rendezvényeket tarthatnak a lehető legjobb kihasználtság érdekében. Az átépítést követően az intézmény a térségi központ szerepét is betöltené, hiszen a környező városok és települések számára is helyet fognak biztosítani.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!