Szombathely

2016.09.16. 14:34

Leszerződtették a gépészgólyákat

Ünnepélyes keretek között írták alá a cégek képviselői és a friss gépészhallgatók a duális képzésről szóló szerződést pénteken.

Vadas Krisztina

Pénteken délelőtt öltönybe és szép ruhába öltözött hallgatók töltötték meg a Savaria Egyetemi Központ C épületének auláját. Valóban ünnep volt nekik ez a nap, hiszen a duális képzésről szóló szerződéseket írhatták alá - ezzel pedig jövőjük új perspektívát kapott.

Fotó: Unger Tamás

A gólyákat elsőként Harangozó Bertalan kormánymegbízott köszöntötte, aki kifejtette: nagyra becsüli őket, hiszen bátorság kell ahhoz, hogy egy még nem bejáratott képzésre jelentkezzenek. Hozzátette: reméli, hogy ez a bátorság a jövőben is jellemzi majd őket. Őt dr. Puskás Tivadar polgármester követte a pódiumon. Kifejtette: nagyon örül, hogy ezek a fiatalok Szombathely tudását gazdagítják és színesítik város fiatalságát. A polgármester visszaemlékezett a képzés indításának nehézségeire is, ám a végén - mint mondta - szükségszerű álom valósult meg.

Prof. dr. Horváth Béla, a Savaria Műszaki Intézet igazgatója is köszöntötte azt az 57 elsőéves hallgatót, akik közül 47-en duális képzésben vehetnek részt. Kiemelte a széleskörű vállalati összefogást, melynek segítségével színvonalas gyakorlati oktatás valósulhat meg a szombathelyi gépészmérnök-képzésen. A beszédeket követően a cégek képviselői aláírták a hallgatókkal a duális képzésről szóló szerződést.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!