Szombathely

2014.07.29. 10:33

Táborozó gyermekek a szombathelyi laktanyában

Szombathely - Kedden gyermekek zsivalyától volt hangos a szombathelyi tűzoltó-parancsnokság szertára, akik egy tábori program keretében betekintést nyerhettek a hivatásos tűzoltók munkájába.

A Szombathelyi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokságra való megérkezést követően a tűzoltók körbevezették az érdeklődő gyermekeket és kísérőiket a laktanya szertárában. Elmondták, hogy egy esetleges tűzeset alkalmával milyen teendőkkel kell szembenézniük a gyors és pontos beavatkozás érdekében. Bemutatták a tűzesetek, műszaki mentések alkalmával használt tűzoltótechnikai eszközöket, védőfelszereléseket. A gyermekek nagy örömére az emelőkosaras autó bemutatását követően a tűzoltóautó szirénáját is megszólaltatták a tűzoltók.

Fotó: Balogh Nikoletta tű. zls., Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

A táborozók nagy érdeklődést mutattak a tűzoltók munkája iránt. A látogatás végére számtalan érdekes kérdés vetődött fel, melyekre a tűzoltók készséggel válaszoltak, így a gyermekek széles mosollyal és izgalmas élményekkel gazdagodva térhettek haza.

Címkék#Szombathely

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!