Szombathely

2015.01.25. 10:40

Új helyszín, új panaszok – Hende Csaba fogadóóráján jártunk

Órákon át tartott dr. Hende Csaba fogadóórája, Szombathely országgyűlési képviselőjét a legkülönfélébb ügyekben keresték meg, a többség elégedetten távozott.

Cseh Gábor

Hosszú sorokban várakoztak az emberek szombaton a huszárlaktanya volt parancsnoki épületében, a legtöbben lapunkból értesültek, hogy dr. Hende Csaba, Szombathely országgyűlési képviselője fogadóórát tart. Új a helyszín, ugyanis a miniszternek immáron önálló irodája van a 11-es huszár úton.

- Mindenképpen fontosnak tartottam, hogy legyen egy olyan hely, ahol megfelelő körülmények között tudjuk a szombathelyieket fogadni - mondta el lapunknak Hende Csaba, aki kiemelte, irodája mindenki előtt nyitva áll, munkatársai pedig a hétköznapokon is örömmel állnak azok rendelkezésére, akiknek segítségre, információra van szükségük.

A szombati fogadóórán sokan, sokféle ügyben keresték fel a képviselőt, aki szorgalmasan jegyzetelt végig, hogy az ügyek ne felejtődjenek el. A fogadóórán részt vett Illés Károly is, Szombathely alpolgármestere, aki szintén több esetben ajánlotta fel segítségét. Voltak, akik magán-, voltak, akik közügyben érkeztek, dr. Molnár Katalin, a Nyugat-magyarországi Egyetem-Savaria Egyetemi Központjának rektor-helyettese, valamint Polgár Tibor egyetemi docens is egyeztettek a felsőoktatási intézmény jövőjéről, valamint áttekintették a mérnökképzéssel kapcsolatos legfontosabb feladatokat is.

Kiss Lajos is felkereste Hende Csaba fogadóóráját Fotó: Cseh Gábor

Több városlakó fejezte ki örömét, hogy ismételten díjmentesen lehet használni az M68-os út Szombathely-Szeleste közötti szakaszát, sőt, olyan is akadt, aki kiskertbérlőként mondott köszönetet azért, hogy sikerült megoldani a problémájukat.

- Korábban azzal ijesztgettek minket, hogy senki nem fog rajtunk segíteni, ám mára beláttuk, tényleg felesleges volt aggódnunk - mondta el az egyik hölgy, aki a Körtésben bérel területet. Voltak, akik aktuálpolitikai, kormányzati intézkedéseket óhajtottak megvitatni, Hende Csaba ezekre a kérdésekre is részletesen válaszolt. A fogadóórán szó esett egyebek mellett a kormány nyugdíjpolitikájáról, a szociális bérlakásrendszer részleteiről, de volt olyan is, aki a gázfelülvizsgálat miatt fordult a képviselőhöz. Többen egyedi hatósági ügyekkel érkeztek, ilyenkor az illetékes szervhez irányították a polgárokat.

- Rendszeresen tervezünk hasonló fogadóórát - hangsúlyozta Szombathely országgyűlési képviselője a fogadóóra végén, ahol több tucat ember ügye került elő néhány óra alatt.

a kepen kiss lajos

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!