Szombathely

2015.11.22. 11:20

Új irodát avattak a Claudius Polgárőr Egyesület tagjai

Új irodahelyiségbe, a Brenner Tóbiás körútra költözött a szombathelyi Claudius Polgárőr Egyesület. Az ünnepi megnyitó alkalmával azonban nemcsak a költözést, hanem egy új együttműködést is ünnepeltek.

Vadas Krisztina

Az ünnepélyes irodaavatón megjelent Kiss Péter, a Vas Megyei Polgárőr Szervezetek Szövetségének elnöke, Boór Sándor, Szombathely város védelmi referense, aki dr. Puskás Tivadar polgármester képviseletében érkezett, Lakatár Gábor tűzoltó alezredes, a Szombathelyi Katasztrófavédelmi Kirendeltség vezetője és dr. Varsányi Péter, a Szombathelyi Közterület-felügyelet igazgatója is.

A Claudius Polgárőr Egyesület 2004-ben alakult meg, Szombathely közbiztonságának erősítése és védelme érdekében. Az alapítók közül sokan ma is aktív tagjai az egyesületnek, de azóta új tagokkal is bővült a csapat.

- Egy irodának az avatása mindig jelentős esemény egy egyesület életében. Úgy gondolom, hogy ezzel a szép új irodával az egyesület valóban egy igazi közösségi térrel gazdagodott – mondta megnyitó beszédében Kiss Péter. - A Vas megyei polgárőr szervezetek szövetségének nevében szeretném megköszönni Szombathely önkormányzatának a lehetőséget, hogy az egyesület megkaphatta használatra ezt a helyiséget.

- Nemcsak az irodaavatónk egy határkő az egyesület életében, hanem az együttműködési megállapodás aláírása is – fogalmazott Kiss Viktória, az egyesület elnöke. Ugyanis az iroda hivatalos felavatása után egy együttműködési megállapodást is aláírt a Claudius Polgárőr Egyesület a szombathelyi közterület-felügyelettel.

- A polgárőrség aktív stratégiai partnere a rendészeti szerveknek, így a közterület-felügyeletnek is. Az együttműködési megállapodás aláírása már régóta aktuális volt, hiszen a tapasztalatok azt mutatták, hogy a dokumentumok aláírása előtt is jól működött együtt a polgárőrség és a közterület-felügyelet- mondta dr. Varsányi Péter. - Azt gondolom, hogy ez egy fontos momentum, hiszen a közterület-felügyelet munkatársainak száma soha nem elegendő, és így, a polgárőr szolgálattal a járőrpárokat meg tudjuk hatványozni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!