Szombathely

2013.04.09. 17:25

Veszélyben vannak a szociális képzések?

Az LMP problémásnak látja a városban zajló felsőfokú szociális képzések jövőjét. Megállapodást szorgalmaznak a város és a Képzési Központ között.

Simon Erzsébet

A PTE Szombathelyi Képzési Központjában jelenleg szociális munkás alapképzést, valamint felsőfokú szociális munkás asszisztens képzést végeznek. A szociális képzések területén ezek a szakok kerültek veszélybe, hiszen az intézmény működése 2008 óta veszteséges.  Ennek okai a városi közgyűlés elé került beszámoló szerint a keretszámok fővárosba történő átcsoportosításán kívül abban is keresendők, hogy a szociális képzések esetében igen magas a felvételi ponthatár. Így kevesebb hallgatót tudnak felvenni, de problémát jelentenek a központi forráselvonások is - áll Huszárné Török Katalin megyei választmányi tag és  Horváth Zoltán szombathelyi LMP-s önkormányzati képviselő közleményében.

A Lehet Más a Politika a vidéki felsőoktatási intézmények megmentése érdekében Nemzeti Felsőoktatási Alap létrehozását javasolta nemrég.  A párt helyi csoportja szorgalmazza azt, hogy a szombathelyi önkormányzat és a PTE Szombathelyi Képzési Központja  között jöjjön létre egy megállapodás, és közösen tekintsék át, hogy a város mit tehet a felsőoktatási intézmény megsegítése érdekében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!