Táplánszentkereszt

2016.09.03. 19:08

Olimpiai lázban égett Táplánszentkereszt - A falunapon különböző sportágakban mérették meg magukat a táplániak

Táplánszentkereszt - Igazán kitettek magukért a táplánszentkeresztiek: szumó, élő csocsó, íjászat,óriási légvár, kulturális műsorok és természetesen bál is szerepelt a falunapi programkínálatban.

Vadas Krisztina

Az idei táplánszentkereszti falunap és  előestéje mind az olimpia jegyében telt. Pénteken este levetítették a közönségnek a nyolc magyar olimpiai aranyéremről készült videót, majd a szombati olimpiai megmérettetésre jelentkezett csapatok is bemutatkoztak. Ezután a Revans Rock Band és a PNR zenekar koncertjei alapozták meg a szombati főnap hangulatát.

Szombaton délelőtt az ünnepi mise után elkezdődött az igazi összecsapás. A csapatok olyan versenyszámokban mérték össze tudásukat, mint például az élő csocsó, a honvédő íjászat, gladiátorjáték,  a szumóban pedig szó szerint egymásnak feszültek az ellenfelek”.

A délelőtti erőpróbáló küzdelmek után ebéd, majd csendes pihenő következett – legalábbis, ami a felnőtteket illeti. A gyermekek fáradhatatlanul nyűtték a játékokat a tűzoltószertár mögötti téren. A legnépszerűbb az óriási légvár volt, ami rengeteg meglepetést rejtett magában. A honvédő íjászaton (olyan játék, mint a paintball, csak szivacs végű nyilakkal és íjakkal) gyermekek sokasága állt sorban, hogy „kilőjék” az ellenfél csapat tagjait.

A tűzoltók bemutatójára is sokan odagyűltek, az apróságok bele is bújhattak a nagy lánglovagok felszerelésébe. Eközben a sátorban kulturális műsor kezdődött helyi és környékbeli csoportok fellépésével.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!