Tudomány

2016.09.02. 18:25

E.T. üzent, de most tagadják - Addig, míg egy másik hasonló jelet nem észlelnek a HD164595 rendszerből

Mégsem földönkívüliek küldték a jelet a tudósok szerint, mivel nem volt ismétlődés. Szerintünk ez nem magyarázat és továbbra is hiszünk benne.

Budai Dávid

Idegen naprendszerből érkező rádiójeleket fogott egy orosz rádióteleszkóp. Az ismeretlen eredetű jelek egy 95 fényévnyi távolságra lévő csillag felől érkeztek. Jött a hír a héten, így jómagam is foglalkoztam az idegen anyaggal, sőt mi több, vitriolos hangvételű jegyzetemben keltem ki a mindent elrontó fanyalgók népes tábora ellen. Pár napja még így fogalmaztam: „az ünneprontók máris támadásba lendültek, és többek között egy közeli konyhai mikrohullámú sütővel riogatnak, mondván, a jelet az is kiadhatta. Nevetséges. Nyilván idegenekkel van dolgunk, ez nem is kérdés."

Ki tudja? Az idegenek lehetséges, hogy már rég köztünk élnek

Csakhogy ezúttal is - mint már annyiszor az életben - a földhözragadtak, a cinikusok, a tárgyilagosak, a realisták, egyszóval az unalmasak nyertek, nekik lett igazuk. Kiderült ugyanis, hogy a jel azért volt olyan erős, mert nagyon közelről jött, innen a Földről. Az Orosz Tudományos Akadémia kiadott egy közleményt, amelyben ezt írják: „A jel további feldolgozása és elemzése felfedte, hogy a legnagyobb valószínűséggel földi eredetű." Korábban is óvatosan nyilatkoztak egyébként, csak a magam fajta idealista álmodozók gondolnak egyből a legjobbra: „Egészen addig, míg egy másik hasonló jelet nem észlelnek a HD164595 rendszerből, a felfedezést nem lehet földönkívüliek számlájára írni. Hiszen ha nincs ismétlődés, akkor bármi lehet: hiba a rendszerben, földi interferencia, vagy valami természetes jelenség"

Szerintem ez a magyarázat soványka, hiszen könnyen lehet, hogy csak egyszer mondták el, lassan, hogy mindenki megértse, még mi is. Meg aztán az is lehet, hogy köztünk élő vicces földönkívüliek küldték a jelet nekünk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!