Tudomány

2016.08.30. 15:38

Idegenek a hazáért

Keddi hír, hogy idegen Naprendszerből érkező rádiójeleket fogott egy orosz rádióteleszkóp.

Budai Dávid

Na, nem most, hanem valamivel több, mint egy éve. Azt nem tudni, miért hallgatták el a felfedezést, lehet, hogy csak megszokásból, de ez most mindegy is. Az ismeretlen eredetű jel egy 95 fényévnyi távolságra lévő csillag felől érkezett, és az az egyik különlegessége, hogy iszonyú erős. Bár nem tudom ezen mit csodálkoznak, hiszen a jel a Herkules csillagképből ered. Szerintem az a minimum, hogy erős legyen minden, ami onnan érkezik. Már ha onnan érkezik, mert az ünneprontók máris támadásba lendültek, és többek között egy közeli konyhai mikrohullámú sütővel riogatnak, mondván, a jelet az is kiadhatta. Nevetséges.

Nyilván idegenekkel van dolgunk, ez nem is kérdés. Csakhogy a 95 fényév nagyon nagy távolság. Ezek szerint a rádióhullámot már 1920-ban útjára indították. Nem lehet nem észre venni, hogy éppen ebben az évben írták alá a Magyarország területének kétharmadát elcsatoló trianoni békediktátumot. Na, mármost nyilvánvalónak tetszik az is, hogy az idegenek szóltak, nem lesz ez így jó. Nem elképzelhetetlen, hogy nem csak szóltak, de egyúttal el is indultak a Föld felé rendet tenni. Most tehát nincs más hátra, csak várni kell. Azt persze nem tudhatjuk, mikor érkezik meg a magyarbarát galaktikus igazságrendészet, de csak ideérnek egyszer. Én mindenesetre biztos, ami biztos felkészülök a fogadásukra. Holnaptól pentaton dallamokra kelek, esti mese gyanánt pedig E.T.-t nézek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!