Utazó

2014.08.26. 11:55

Belépőjegyet szednének a lagúnák városába

A reggel érkező, este távozó velencei villámturistákra vetne ki belépőjegyet Ilaria Borletti Buitoni olasz kulturális államtitkár.

Évi 25 millióra teszik a Velencébe érkező olasz és külföldi turisták számát. Ezekből azonban csak nyolcmillióan szállnak meg a városban, a többiek úgynevezett egynapos látogatók.

Velencét lassan megöli a turizmus. Megfullad a reggel érkező, este távozó látogatók tömegétől - fogalmazott Ilaria Borletti Buitoni. Az államtitkár bejelentette: látogatási díj bevezetését kezdeményezi azon turisták számára, akik még egy napra sem szállnak meg Velencében.

Claudio Scarpa, a velencei szállodások egyesületének elnöke igazat adott az államtitkárnak, hangsúlyozva, hogy az otthon készített szendviccsel érkező látogatók valóban elárasztják a várost, és kevés pénzt költenek.

Nem lehet pénzbeli és társadalmi különbségeket tenni a turisták között - hangoztatta ugyanakkor Luca Zaia, Veneto tartomány elnöke. Az Északi Liga politikusa szerint a belépőjegy diszkriminációt teremtene.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!