Utazó

2017.02.28. 11:05

3 fokvárosi látnivaló, amit nem hagyhat ki (x)

Fokváros az elmúlt években az érdeklődés középpontjába került, hiszen távoli, különleges úti célként várja az utazni vágyókat. Idegenforgalmi kínálata nem csak a páratlan természeti értékekben merül ki, hiszen rengeteg lehetőséget kínál a szórakozásra is. A Dél-afrikai Köztársaság déli részén elhelyezkedő várost 1962-ben holland telepesek alapították, s egykoron a keleti országok és Európa között közlekedő hajók számára volt egy állomás.

Idővel a többféle kultúra találkozásának színterén egy nagyváros alakult ki, mely mára izgalmas idegenforgalmi vonzerővel rendelkezik. Nem véletlen, hogy a világ minden tájáról előszeretettel keresik fel a turisták, és töltenek el itt akár hosszabb időt is. A statravel.hu tapasztalatai szerint Fokváros a természet szerelmesein túl azoknak is remek választás lehet, akik a pezsgő éjszakai élet hívei. Lássunk most három kihagyhatatlan programlehetőséget a népszerű úti cél területén!

Asztal-hegy: túrázási lehetőség és páratlan panoráma

Fokváros egyik nevezetessége az Asztal-hegy. Nevét megjelenéséről kapta, ugyanis a mi Kékestetőnknél alig magasabb hegy teteje egy fennsík, ahonnan elképesztő panoráma tárul a turisták elé. A fennsíkot körülbelül négy órás túrával lehet elérni, ám ez idő alatt mindvégig gyönyörködhetünk a környező táj fenséges látványában.

Ha nem vagyunk ennyire bátrak, akkor választhatjuk a függő sikló nyújtotta lehetőségeket is. Ez utóbbiról érdemes tudni, hogy a világ legmeredekebb kabinos felvonójaként üzemel. A program a természet szerelmesei számára felejthetetlen élményeket ígér, de a fényképezést kedvelők is találnak bőven témát az egész napos kirándulás alkalmával.

Szórakozónegyed minden korosztálynak

A Victoria & Alfred Waterfront névre keresztelt negyed számos programlehetőséget kínál a pezsgő éjszakai élet és a prémium kategóriás kikapcsolódás kedvelőinek. A vízparton megtalálható térség jachtkikötője rendkívül látványos, de nem ez az egyetlen érv mellette.

A színes épületekben jobbnál jobb vendéglátóhelyek, két luxus mozi és Afrika legnagyobb akváriuma is várja az érdeklődőket. Ha nem lett volna elég a nappali nyüzsgés, akkor a pezsgő éjszakai életbe is érdemes belevágni. A különleges helyszín már önmagában is valami pluszt ad a szórakozáshoz.

Természeti értékek Fokváros területén

Az Asztal-hegyen túl számos egyéb természeti értékkel is rendelkezik Fokváros. A tőle 12 kilométerre fekvő Robben szigeten egykoron politikai foglyokat tartottak bezárva. Napjainkban szervezett kirándulás keretein belül tekinthető meg a börtön.

A szigeten járva ne hagyjuk ki az óriásteknősök, az antilopok és a fókák jelentette élményeket. Az állatokat természetes környezetükben figyelhetjük meg, és gyakran testközelből készíthetünk róluk felvételeket.

Ha mégis a városban maradnánk, akkor a Kirstenbosch Botanikus Kert remek választásnak bizonyul. Az 1913 óra létező látványosságot az Asztal-hegy lejtőin alakították ki, s a gazdag növényvilág egész Afrika botanikai értékeit magában foglalja. A látványos panoráma kapcsán a két óceán találkozása fürdőzésre csábítja a turistákat. Ugyan a fehér homok és az azúrkék víz kétségkívül vonzó, de megéri óvatosnak lenni.

A területet kedvelik a cápák, így kizárólag azokon a strandokon érdemes fürdőzni, ahol a strandmesterek ezt engedik. Ha viszont ilyen strandra bukkanunk, ott a szörfösök sokaságában is gyönyörködhetünk. Fokváros népszerűségét egyedülálló fekvésének, prémium kategóriás szórakozási lehetőségeinek és páratlan természet és ember alkotta értékeinek köszönheti.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!