Vasi bulvár

2016.06.27. 19:11

Bennfentes - Három kerék

A Kőszegi Várszínház különleges ismertetőjegye, hogy szoros kapcsolatot tart fönn a közönséggel: itt minden néző személyes és kedves ismerősnek érezheti magát. Nem csoda, hogy az évről évre fölbukkanó kérések is azonnal teljesülnek.

Ölbei Lívia

Most 3 kerekű robogóra volt szükség a Goldoni- bemutatóhoz. És tessék! A robogó működését július 7-én, a premieren ellenőrizhetjük. Aztán lesz még néhány elrobogó kőszegi esténk.

A kőszegi királyi úton

Fotó: Kőszegi Várszínház

HOPPART De jó! Megint lesz saját „kis bemutatója” a Kőszegi Várszínháznak a HOPPart közreműködésével. Spiró György Árpád-ház című „(v)érzékeny és naiv krónikáját” Keszég László (lenn) rendezésében mutatja be a társulat, láthatjuk benne Herczeg Tamást (fönn), a társulat vezetőjét, ráadásul „a mi fiunkat”. Premier július 2-án, ezek itt a kőszegi terepszemle pillanatai.

Igenis jók az emberek

KÖSZÖNET Az emberek igenis jók és segítőkészek, konstatálja boldogan Pócza Zoltán, a Kőszegi Várszínház igazgatója. Ennek a segítőkészségnek köszönhető, hogy a várszínházi Terecske-bemutatóhoz megérkezett a speciális 3 kerekű motor: Anzolettónak van rá nagy-nagy szüksége.

Terefere a napsütötte Terecskén

KOLLÉGÁK Kőszeg, várszínház, napsütés, mi kell még? Kelemen József színművész rendezőként ebben a szezonban dolgozik itt először, Takács Katalin pedig most játszik első alkalommal Kőszegen. Nem csak színészkollégák: mindketten tanítanak is. Az ellesett próbaszüneti pillanat alapján megállapíthatjuk, hogy otthon érzik magukat a várudvaron, amely pont olyan, mint Goldoni Terecskéje. És ahogy Takács Katalin híres-neves hajkoronáján megcsillan a fény...

Rózsás kedvükben vannak

NAHÁT Rózsa Krisztián Anzoletto, a házaló divatáru-kereskedő szerepében, azon a bizonyos 3 kerekű motoron furikázva borzolja majd a kedélyeket a kőszegi Terecske-előadásban. Ahol sose fordulhatna elő, ami itt civilben megtörténik: lám, Sodró Eliza egyáltalán nem az finomkodó, kényeskedő kisasszony,mint akit az idén nyáron Kőszegen játszik. Ezért szép a színészet!

Robogón közeleg a bemutató

KÖLCSÖN Az úgy volt, hogy Pócza Zoltán igazgató fölkereste Kuglicz Attilát, aki előkerítette Csatári Lászlót – aki pedig az első szóra ingyen és bérmentve kölcsönadta a várszínháznak a háromkerekű robogót. Ezek után nem volt más hátra, mint Kósi Gabi kellékessel egy másik kedves ismerős, Harsányi Zsolt kölcsönautóján útra kelni és elszállítani Kőszegre a „vágyott gépet”: íme! Kósi Gabi vezetett, Pócza Zoltán hátul őrködött, a rendező ujjongott. Gurulva közeleg a bemutató!

Csenge és Lucietta

CSÖRFÖS Próbálhatná épp Luciettát is, de nem: ő itt Szilágyi Csenge a kőszegi társulatból. A Lucietta név a fényt rejti magában, a magyar Csenge jelentése ismeretlen. Lehet, hogy köze van a csengő-bongó vasi Csöngéhez, Weöres hazájához, nem? A viselője pedig csupa fény, csupa élet.

Címkék#Bennfentes

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!