Vasi foci

2014.01.28. 13:25

Munkában a Haladás II. és a Körmend

Szombathely, Körmend - Gőzerővel készül az NB III-as labdarúgó-bajnokság tavaszi folytatására a megye két harmadosztályú csapata, a Szombathelyi Haladás II. és a Körmendi FC.

A Haladás a 16 csapatot felvonultató NB III-as tabella 10. helyéről várja a pontvadászat márciusi rajtját, míg a Körmend az utolsó előtti pozícióban szerénykedik.

– Két edzőmérkőzésen vagyunk túl, a ZTE-től Zalaegerszegen 3-2-re kikaptunk, míg az osztrák St. Pölten U21-es együttesét az Illés Akadémia műfüvén 3-0-ra megvertük – tudtuk meg Tóth Lászlótól, a Haladás II. vezetőedzőjétől. – Tavasszal az 1994-95-ös születésű játékosok az NB III-ban, míg az 1996-osok az U21-es bajnokságban szerepelnek majd. Sajnos kapusposzton elfogytunk, Dombó Dávid az NB I-es csapattal készül, Gyurján Márton bokáját megműtötték, körülbelül áprilisban lesz csak hadrafogható. Megyeri Gábor pedig az FTC második csapatába igazolt. Ezért egy vagy két portást muszáj igazolnunk, mivel jelenleg Molnár Dániel az egyetlen bevethető kapusunk. Erre a posztra fiatal, tehetséges kiszemeltjeink vannak. Jó esély van rá, hogy a 19 éves remek képességű kazincbarcikai támadó középpályás, Molnár Gábor nálunk folytatja pályafutását. Ugyanakkor ha Jagodics Bence, Tóth László és Kaiser László iránt mutatkozik érdeklődés, kölcsönadjuk őket.

A Haladás II. felkészülési programja, február 5.: Haladás II.–Répcelak (17.00). Február 7.,: Mattersburg amatőr–Haladás II. (15.00) Február 8.: Gyirmót–Haladás II. (10.30). Február 15.: Andráshida–Haladás II. (11.00).

Ősszel meglepetésre a piros mezes körmendiek 2-1-re nyertek a Szombathelyi Haladás II. vendégeként. A körmendi Takács Márton (balról) és Németh Erik között Medgyes Zoltán. Fotó: Szendi Péter

– Január 17-én kezdtük el az edzéseket, de inkább csapatépítésnek nevezném ezt az időszakot, nem pedig felkészülésnek – sóhajtott nagyot ifj. Molnár Károly, a Körmendi FC trénere. – Ugyanis alapos változáson megy át a keretünk. Kilenc játékos már távozott tőlünk: Varga Zoltán, Bezdi Dániel, Szalai Roland, Kajtár Máté, Horváth Ádám, Baranyai Martin, Nagy Krisztián, Czafit Richárd, Csenterics János – közülük sokan kulcsemberek voltak. Az érkezési oldalon egyelőre szerényebb a névsor. Bódis Tamás, Cser Dániel és Kurucz Ádám Magyarszecsődről, Wágner Bálint a Haladástól igazolt hozzánk. Az ifi csapatból Burka Balázs, Lengyel Bencze és Tóth Zsolt jött fel a felnőtt keretbe. Hajgató Levente pedig reaktiválta magát, rövid kihagyás után ismét csatasorba állt. Már a jövőt tartjuk szem előtt, megpróbáljuk egy olyan csapat alapjait lerakni, amelyre a következő bajnokságban lehet majd építeni. Igyekszünk lehetőséget adni a helyi, helyi kötődéssel bíró fiataloknak. Edzőmeccset az időjárási körülmények miatt még nem tudtunk játszani.

A Körmend FC felkészülési programja, február 1.: Körmend–Táplánszentkereszti FC (14.00). Február 8.: Körmend–Gyöngyöshermán (14.00). Február 12.: Király SZE–Körmend (18.00). Február 15.: Répcelak–Körmend (14.00). Február 22.: Haladás VSE–Körmend (14.00).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!